FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaliningrad obilježava 750 godina

KALININGRAD, 1. srpnja 2005. (Hina) - Trodnevne svečanostiobilježavanja 750. obljetnice Kaliningrada započele su u petakrazličitim koncertima, a ta se ruska enklava priprema u nedjeljuugostiti trostrani sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina,francuskog šefa države Jacquesa Chiraca i njemačkog kancelara GerhardaSchroedera.
KALININGRAD, 1. srpnja 2005. (Hina) - Trodnevne svečanosti obilježavanja 750. obljetnice Kaliningrada započele su u petak različitim koncertima, a ta se ruska enklava priprema u nedjelju ugostiti trostrani sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina, francuskog šefa države Jacquesa Chiraca i njemačkog kancelara Gerharda Schroedera.

Više tisuća ljudi sudjelovalo je u velikoj paradi koja je prolazila središtem grada na ukrašenim tenkovima.

Besplatni koncerti organizirani su u gradu u kojem se u petak posvuda mogu vidjeti skupine ukrajinskih, bjeloruskih, njemačkih i ruskih skupina.

Putin će u nedjelju u Kaliningradu ugostiti Chiraca i Schroedera na marginama obilježavanja 750. obljetnice bivšeg Koenigsberga, glavnog grada istočne Pruske kojega su dobile sovjetske snage 1945. u skladu s sporazumima iz Potsdama te ga nazvale Kaliningrad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙