FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska "Maxi Jena" pobjednik šeste "Fiumanke"

RIJEKA,11. lipnja 2005.(Hina) - Pobjednička jedrilica šeste "Fiumanke",jedne od najmasovnijih regata na Jadranu, održane na moru ispredRijeke, očekivano je slovenski krstaš "Maxi Jena" sa skiperom MitjomKosminom.
RIJEKA,11. lipnja 2005.(Hina) - Pobjednička jedrilica šeste "Fiumanke", jedne od najmasovnijih regata na Jadranu, održane na moru ispred Rijeke, očekivano je slovenski krstaš "Maxi Jena" sa skiperom Mitjom Kosminom.

To je jedan od najvećih i najbržih krstaša na Sredozemlju.

Drugo mjesto osvojio je krstaš "Cometa" sa skiperom Rajkom Kujundžićem a treće "Umago 3" sa skiperom Vilimom Draščićem.

Pobjedniku je trebalo nešto manje od četiri sata da prijeđe polovicu ranije zadane rute jedrenja koja je zbog izuzetno slabog vjetra skraćena. Jedrilo se na pravcu od lukobrana riječke luke do uvale Žurkovo, a cilj je bio u putničkoj luci. Okretanje ispred Kantride na zapadnom djelu grada moralo je biti otkazano.

Na ovogodišnjoj "Fiumanci" su sudjelovale 154 jedrilice. Ova regata je osmišljena prije šest godina po uzoru na tršćansku "Barcolanu", najmasovniju regatu na Sredozemlju.

Organizatori su Jedriličarski klub "Fiumanka", Jedriličarski klub "3. Maj", Grad Rijeka i Tursitička zajednica Grada Rijeke.

Glavni sponzori ovogodišnje regate INA i MOL osigurali su nagradni fond od 5000 eura, od čega ukupni pobjednik dobija 1500 eura, a pobjednici u kategorijama po 300 eura.

U nedjelju se održava "Mala Fiumanka - Ciciban" za male jedriličare u klasi "optimist". Trodnevna manifestacija "Fiumanka" uz regate pruža i zabavne sadržaje u tzv. jedriličarskom selu za sudionike regata i građane Rijeke na Gatu Karoline Riječke u putničkoj luci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙