FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 7. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 7. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

WASHINGTON - Britanski premijer Tony Blair doputovao je u utorak u Washington na razgovore s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom namijenjene pripremi summita G8 sljedećeg mjeseca. Radi se o prvom posjetu Tonyja Blaira SAD-u nakon njegova reizbora za treći mandat u svibnju. Blair je domaćin summita koji će okupiti 6. i 7. srpnja u Gleneaglesu (Škotska) čelnike Njemačke, Kanade, SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Italije, Japana i Rusije. Britanski premijer zalaže se da glavne teme susreta budu politika pružanja pomoći Africi i borba protiv klimatskog zatopljenja.

LA PAZ - Bolivijski predsjednik Carlos Mesa u ponedjeljak je podnio ostavku, nakon više od dva tjedna prosvjeda vođenih od strane domorodačkih čelnika koji su okupirali glavni grad La Paz i druge gradove. Uz militantne Indijance, koji traže nadzor nad latinoameričkim drugima po redu rezervama prirodnog plina, Mesa se suočio i sa zahtjevom bogatijih istočnih pokrajina za većom nezavisnošću. Mesa je u svom kasnom sinoćnjem televizijskom obraćanju kazao da je "njegova odgovornost reći da je ovo najdalje što može ići", te da je donio odluku dati ostavku na dužnost predsjednika. Bolivijski Kongres morat će glasovati o tome prihvaća li njegovu ostavku ili ne.

LONDON - Britanski premijer Tony Blair čini se da je ponudio u ponedjeljak podršku Europskom ustavu, nakon što njegova vlada nije riješila planove oko održavanja referenduma za ratifikaciju tog dokumenta. Blair je u razgovoru za novine Financial Times rekao da je "ustav savršeno razuman put naprijed". Dodao je da će na nekoj točki Europa morati usvojiti pravila za buduću Europu, a ako to ne učini, onda neće pravilno funkcionirati. Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw u ponedjeljak je izjavio u parlamentu da je britanska vlada odgodila referendum dok čelnici Europske unije ne rasprave, na sastanku na vrhu idući tjedna, kojim putem ići naprijed.

SAO PAULO - Sin nogometne legende Pelea uhićen je u ponedjeljak u brazilskom obalnom gradu Santosu pod sumnjom da je umiješan u krijumčarenje droge, izvijestila je policija. Edson Cholbi do Nascimento (34), poznatiji kao Edinho, bivši golman u nogometnom klubu Santos, zadržan je zbog ispitivanja u stožeru policijskog Odjela za borbu protiv droge u Sao Paulu. Edinho je uhićen u svom stanu u gradu Santosu kao dio operacije u kojoj je ukupno uhićeno 30 osoba, rekla je glasnogovornica policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙