FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o izgradnji sustava za upravljanje sudskim predmetima

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa potpisalo jedanas s tvrtkom IBM Hrvatska 22,4 milijuna kuna vrijedan ugovor oizgradnji Integriranog informacijskog sustava za upravljanje sudskimpredmetima (ICMS).
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa potpisalo je danas s tvrtkom IBM Hrvatska 22,4 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji Integriranog informacijskog sustava za upravljanje sudskim predmetima (ICMS).

Izgradnja sustava pokrenuta je zajmom Svjetske banke, a on bi, kada bude uveden u sve sudove, trebao pokriti sve poslovne procese i potrebe pravosuđa.

Cilj projekta je, kako kažu u Ministarstvu, stvaranje automatiziranog sustava na nacionalnoj razini koji će povećati učinkovitost pravosuđa te pomoći sucima i sudskim službenicima u primjeni vladavine prava i pružanju usluga građanima.

U Ministarstvu očekuju da će sustav omogućiti bolje praćenje predmeta u svim fazama postupka i bolju kontrolu spisa te sucima pružiti točne informacije u realnom vremenu. Nadalje se očekuje da će podaci uneseni u ICMS automatizirati upisnike i omogućiti uštede radne snage te pomoći predsjednicima sudova i Ministarstvu pravosuđa u odlučivanju.

Ugovor o izgradnji ICMS sustava potpisali su ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i Ivan Vidaković u ime tvrtke IBM Hrvatska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙