FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suci Vrhovnog suda podržali Ranka Marijana kao budućeg predsjednika

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Opća sjednica Vrhovnog suda danas jedala pozitivno mišljenje o prijedlogu predsjednika Republike da se zapredsjednika najvišeg suda u državi imenuje Ranko Marijan, jedan odnajmlađih sudaca Vrhovnog suda.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Opća sjednica Vrhovnog suda danas je dala pozitivno mišljenje o prijedlogu predsjednika Republike da se za predsjednika najvišeg suda u državi imenuje Ranko Marijan, jedan od najmlađih sudaca Vrhovnog suda.

"Od 42 suca Vrhovnog suda Općoj sjednici je nazočilo njih 35. Pozitivno mišljenje o kandidatu Ranku Marijanu dali su svi prisutni suci", priopćeno je danas iz Vrhovnog suda.

Opću sjednicu sačinjavaju svi suci Vrhovnog suda, a Ranko Marijan nije bio prisutan zatvorenom sastanku na kojem se raspravljalo o njegovoj kandidaturi.

Vrhovni sud će, kako je priopćeno, svoje mišljenje dostaviti Hrvatskom saboru koji je po Ustavu nadležan za donošenje konačne odluke o predsjedniku Vrhovnog suda.

Mišljenje "vrhovnih" sudaca o kandidatu kojeg je predložio predsjednik Republike Stjepan Mesić nije obvezujuće.

Marijan je sudac Kaznenog odjela Vrhovnog suda od prošle godine, a u pravosuđu je od kraja 70-ih.

Nakon pripravništva, 1982. postaje sudac zagrebačkog Općinskog suda, a 1998. je imenovan sucem Županijskog suda u Zagrebu.

U vrijeme koalicijske vlasti kratko je vrijeme obnašao i dužnost zamjenika ministra pravosuđa, no politička mu je karijera završila ostavkom nakon razlaza s bivšim ministrom Stjepanom Ivaniševićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙