FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Maje Gregl "Ratnik i princeze"

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - U atriju Muzeja grada Zagreba večerasje predstavljena knjiga "Ratnik i princeze", poznate hrvatskedramaturginje Maje Gregl, u izdanju "Modernih vremena".
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - U atriju Muzeja grada Zagreba večeras je predstavljena knjiga "Ratnik i princeze", poznate hrvatske dramaturginje Maje Gregl, u izdanju "Modernih vremena".

Riječ je o iskrenoj, ženskoj i toploj knjizi spisateljice i dramske autorice Maje Gregl (Ljubavi Alme Mahler, Osmijeh Lukrecije Borgie), u kojoj ona, bilo da se radi o pripovjednoj ili dramatskoj formi, na majstorski način varira vječitu temu: odnos muškarca i žene, njegove različite aspekte, perspektive, iluzije i realnosti, navodi kazališni kritičar Boris B. Hrovat.

Prepuna literarnih odjeka (Rilke, Vojnović, Maupassant i dr.) i sjajne emotivne inteligencije, književnog umijeća i aktualnosti, knjiga omogućuje da je pročitamo kao još jedan prilog interpretaciji one svakodnevne tajne, bez koje bi nam život bio možda spokojniji, ali svakako bezbojniji.

Tekstove iz knjige čitali su glumci Jadranka Krajina i Edo Peročević.

Maja Gregl (1957.) završila je Filozofski fakultet i Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše radio drame i adaptacije djela hrvatske baštine, posebno iz doba moderne. Nagrađene su joj drame "Što se to uopće s njima dogodilo? (1982.), Alma Mahler (1996.) "Marin Držić" i "Marul" (1999.). Drama Alma Mahler je, u suradnji s redateljicom Ivicom Boban, praizvedena 1999. u Teatru &TD u Zagrebu i doživjela je oko 100 izvedbi te osvojila važne nagrade na kazališnim festivalima u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙