FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Platforma za izgradnju mira

VUKOVAR, 30. lipnja 2005. (Hina) - Dvodnevni sastanak "Platforme zaizgradnju mira u RH", koja okuplja mirovne aktiviste i petnaestaknevladinih organizacija iz cijele Hrvatske, održan je u Vukovaru, adomaćin je "Vukovarski institut za mirovna istraživanja i obrazovanje- VIMIO".
VUKOVAR, 30. lipnja 2005. (Hina) - Dvodnevni sastanak "Platforme za izgradnju mira u RH", koja okuplja mirovne aktiviste i petnaestak nevladinih organizacija iz cijele Hrvatske, održan je u Vukovaru, a domaćin je "Vukovarski institut za mirovna istraživanja i obrazovanje - VIMIO".

Osim rasprave o djelovanju na izgradnji mira u Hrvatskoj, transformaciji odnosa struktura i kulture, govorilo se i o skorašnjoj konferenciji u sjedištu UN-a u New Yorku na temu stvaranja partnerstva za sprječavanje nasilnih sukoba i izgradnju mira u cijelom svijetu, a na kojoj će sudjelovati i predstavnici iz Hrvatske.

Na današnjoj konferenciji za novinare izneseni su zaključci ovogodišnjeg trećeg sastanka u okviru inicijative "Platforma za izgradnju mira"održanog 29. i 30 lipnja.

Zaključeno je da će se i dalje raditi na izgradnji mira, uključujući sve njegove segmente - od tolerancije, solidarnosti, suradnje i dijaloga, multikulturalizma, održiva razvoja, odgovornosti i transparentnosti do izgradnje povjerenja i pomirenja te poštivanja ljudskih prava.

"Želja nam je da se sustavno radi na izgradnji mira kroz obrazovne projekte, kroz konkretan rad na suočavanju s prošlošću, na poticanju projekata u razvojnoj politici i jednolikijem razvoju Hrvatske koja je sada visoko centralizirana zemlja, a trebala bi se ravnomjernije razvijati", rekla je Vesna Teršelič iz Centra za mirovne studije u Zagrebu.

Teršelič je dodala kako je posebno važan rad u ratom pogođenim područjima - na zaštiti ljudskih prava, manjinskih prava, vjerskih sloboda i rodne ravnopravnosti, te u poticanju javnoga dijaloga, izgradnji mira i vanjskoj politici.

Sudionici vukovarskog sastanka najavili su za prosinac ove godine u Vukovaru potpisivanje konačne verzije dokumenta "Platforma za izgradnju mira".

Sudionici dvodnevnog sastanka u Vukovaru bili su predstavnici inicijative Platforme za izgradnju mira u Hrvatskoj te predstavnici lokalne samouprave iz ratom pogođenih područja.

Inicijativa za izradu Platforme za izgradnje mira u Hrvatskoj nastala je na nacionalnoj konferenciji o izgradnji mira i sprječavanju nasilnih sukoba u svibnju 2004..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙