FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: regionalna konferencija o mladima u borbi protiv AIDS-a

VARAŽDIN, 3. lipnja 2005. (Hina) - Trodnevna regionalna konferencijapod nazivom "Mladi za mlade u borbi protiv AIDS-a" počela je danas uvaraždinskom hotelu Turist.
VARAŽDIN, 3. lipnja 2005. (Hina) - Trodnevna regionalna konferencija pod nazivom "Mladi za mlade u borbi protiv AIDS-a" počela je danas u varaždinskom hotelu Turist.

Mladi iz zemalja jugoistočne Europe okupili su se na regionalnoj konferenciji radi stvaranja strateškog plana u borbi protiv AIDS-a.

Porast broja oboljelih od AIDS-a najveći je među mladima, a ta se tendencija se nastavlja. Po podacima UN-a, polovica svih oboljelih od AIDS-a su osobe mlađe od 24 godine. U Hrvatskoj, po službenim podacima, ima 470 oboljelih od AIDS-a.

Organizatori konferencije su Hrvatska udruga za oboljele od HIV-a uz podršku instituta Otvoreno društvo, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, UN-ove tematske skupine za AIDS, te tvrtki Johnson& Johnson i Kraš.

Na konferenciji sudjeluju predstavnici nevladinih udruga iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Kosova, Albanije, Bugarske i Rumunjske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙