FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darovnica Svjetske banke hrvatskim nevladinim udrugama

ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Darovnicu Svjetske banke u iznosu od34.000 američkih dolara, iz Programa malih potpora Banke za 2005.,primilo je devet hrvatskih nevladinih udruga.
ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Darovnicu Svjetske banke u iznosu od 34.000 američkih dolara, iz Programa malih potpora Banke za 2005., primilo je devet hrvatskih nevladinih udruga.

Darovnice će, priopćeno je danas iz Svjetske banke (SB), pomoći nevladinim udrugama u provedbi devet projekata u civilnom društvu, usmjerenih ka osnaživanju marginaliziranih i ranjivih društvenih skupina u Hrvatskoj.

Povjerenstvo u koje su bili uključeni predstavnici Ureda SB-a u Zagrebu i donatora odabrali su projekte koji aktivno nastoje pokrenuti inicijative i promicati pitanja od važnosti za raznovrsne ranjive skupine u Hrvatskoj.

Inicijative koje su dobile novčanu podršku uključuju osnaživanje žena i mladih, potporu djeci oboljeloj od karcinoma, potporu osobama s posebnim potrebama, poboljšanje položaja Romkinja, kao i inovativne pristupe promicanju dijaloga i diseminaciji informacija u lokalnim zajednicama.

Pojedinačne potpore dobile su nevladine udruge i projekti Centra za razvoj demokracije iz Splita, Filantrop - Udruga za cjeloviti razvoj čovjeka iz Pule te Centar za edukaciju, savjetovanje i istražvanje (CESI).

Potporu je dobio i zagrebački Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida, Udruga Romkinja "Bolja budućnost" iz Zagreba, Likovna udruga Knin, Novi svijet - Udruga za brigu o djeci i mladima iz Siska, Sanus - Udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti te Suncokret - Centar za društveni razvoj iz Gvozda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙