FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oracle ostvario dobit veću od očekivane

NEW YORK, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Oracle Corp. izvijestio jeo većem od očekivanja tromjesečnom profitu, što je dijelom rezultatkupnje rivalskog proizvođača softvera People Soft.
NEW YORK, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Oracle Corp. izvijestio je o većem od očekivanja tromjesečnom profitu, što je dijelom rezultat kupnje rivalskog proizvođača softvera People Soft.

Neto dobit Oraclea, drugog po veličini svjetskog proizvođača softvera, porasla je za 3 posto na 1,02 milijarde dolar ili 20 centi po dionici u fiskalnom četvrtom tromjesečju koje završava 31. svibnja, u odnosu na 990 milijuna dolara profita ili 19 centi po dionici godinu ranije.

Prihodi su u tom tromjesečju porasli s prošlogodišnjih 3,08 na 3,88 milijardi dolara, što je u skladu s očekivanjima analitičara.

Izvršni direktor Oraclea Larry Ellison kazao je da potrošači troše kako raste globalno gospodarstvo. "Mislimo da Oracleovom uspjehu nije pridonijelo samo povećanje proračuna za tehnologiju, već i to što je dobio veći postotak iz proračuna", kazao je Ellison.

Dodao je da iako će povećanje cijena nafte na 60 dolara po barelu imati utjecaja na gospodarstvo, ključna tržišta ostaju snažna. "Ne mogu dovoljno naglasiti da je sjevernoameričko gospodarstvo izrazito jako kao i azijsko. Velika Britanija je također snažna", rekao je Ellison .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙