FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državljanin BiH na listi najtraženijih terorista u Saudijskoj Arabiji

BANJA LUKA, 30. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslovaSaudijske Arabije izdalo je listu od 36 najtraženijih militanataosumnjičenih za brojne napade u ovoj zemlji, među kojima je Marokanaci državljanin BiH po imenu Junus Muhamed Ibrahim Al -Hajari,izvješćuju banjalučke "Nezavisne novine" od četvrtka.
BANJA LUKA, 30. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova Saudijske Arabije izdalo je listu od 36 najtraženijih militanata osumnjičenih za brojne napade u ovoj zemlji, među kojima je Marokanac i državljanin BiH po imenu Junus Muhamed Ibrahim Al -Hajari, izvješćuju banjalučke "Nezavisne novine" od četvrtka.

Prema iskazu izvora iz sigurnosnih struktura, riječ je o novom lideru al-Qaide u Saudijskoj Arabiji, koji je ratno iskustvo stekao u BiH. Junus Al Hajari (36) posjeduje bosanskohercegovačku putovnicu, s kojom je ušao u Saudijsku Arabiju, i oženjen je Bosanskom, s kojom ima dijete,

Visoki dužnosnik Ministarstva civilnih poslova BiH koji je želio ostati anoniman potvrdio je u srijedu "Nezavisnim novinama" da je Al-Hajari državljanin Bosne i Hercegovine te da posjeduje putovnicu te zemlje.

"Detalji o tome kako, gdje i po kojem osnovu je dobio putovnicu i ostali podaci bit će poznati u četvrtak", rekao je za list sugovornik iz Ministarstva civilnih poslova BiH, dok u Ministarstvu sigurnosti nisu željeli potvrditi da li su bosanskohercegovačke vlasti imale informacije da je Al Hajari povezan s globalnom terorističkom mrežom.

"Ne mogu otkrivati te detalje. Ako je operativne obrade i bilo ne bih smio o tome govoriti. Postavlja se pitanje zašto bismo nekoga pratili ako bih o tome novinarima pričao", izjavio je zamjenik ministra sigurnosti Dragan Mektić.

Ministarstvo unutarnjih poslova Saudijske Arabije službeno je pojasnilo kako se na objavljivanje imena terorista odlučilo zato što već više od dvije godine traje kampanja bombaških napada i ubojstava koje provode pristalice al-Qaide. Ministarstvo je ponudilo nagradu od 1,8 milijuna dolara za informaciju koje bi dovele do uhićenja militanata ili spriječile teroristički napad.

"Ova grupacija je u posljednje vrijeme ubila više od 90 civila, 40 pripadnika sigurnosnih snaga, a u bombaškim napadima su počinili štetu od najmanje 250 milijuna dolara", stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Saudijske Arabije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙