FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin brani demokraciju i obećava Rusiji "sjajnu budućnost"

MOSKVA, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Vladimir Putinstupio je u nedjelju u obranu demokratskih vrijednosti i obećao Rusiji"sjajnu budućnost" predajući znanstvenicima i kulturnim djelatnicimadržavne nagrade u prigodi "dana neovisnosti".
MOSKVA, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Vladimir Putin stupio je u nedjelju u obranu demokratskih vrijednosti i obećao Rusiji "sjajnu budućnost" predajući znanstvenicima i kulturnim djelatnicima državne nagrade u prigodi "dana neovisnosti".

Taj ruski državni blagdan koji se službeno zove i Dan Rusije, "znači za nas nerazdruživo jedinstvo vrijednosti kao što su demokracija, građanska dužnost i domoljublje", rekao je ruski predsjednik na svečanosti u Kremlju, u nazočnosti političara, vjerskih poglavara i uglednika iz svijeta kulture.

Putin je odao priznanje ruskom ustavu, koji je, prema njegovim riječima "među najdemokratskijim u svijetu" i kojega je glavna zadaća "čovjek, njegova prava i slobode".

"Današnja svečanost ne potvrđuje samo mogućnosti Rusije, već i njezinu sjajnu budućnost", istaknuo je.

Putin je u prigodi državnog blagdana predao nagrade pjesnikinji Beli Ahmadulinoj, pjevačici Ani Netrebko, matematičaru Liudvigu Fadejevu, arheolozima i arhitektima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙