FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: predavanja o obnovljivim izvorima energije

VARAŽDIN, 27. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji varaždinske Razvojneagencije "Sjever" i Savjeta za europske integracije Varaždinskežupanije u Županijskoj palači u Varaždinu danas su predstavnicimaloklane samouprave i poslovnim ljudima predstavljene mogućnostipodmirivanja energetskih potreba naselja iz obnovljivih izvora.
VARAŽDIN, 27. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji varaždinske Razvojne agencije "Sjever" i Savjeta za europske integracije Varaždinske županije u Županijskoj palači u Varaždinu danas su predstavnicima loklane samouprave i poslovnim ljudima predstavljene mogućnosti podmirivanja energetskih potreba naselja iz obnovljivih izvora.

U izlaganju "Obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost i zaštita okoliša" stručnjak Europskog centra za obnovljive izvore energije Reinhard Koch predočio je primjer austrijskog grada Güssinga, koji svoje energetske potrebe - struju, grijanje i toplu vodu - u potpunosti podmiruje iz obnovljivih izvora.

Bilo je riječi i o novom zakonskom okviru za iskorištavanje obnovljivih izvora energije u nas, djelovanju Energetskog instituta "Hrvoja Požara" u upravljanju potrošnjom i proizvodnjom energije iz obnovljivih izvora, djelovanju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u području energije i zaštite okoliša te o strategiji pomoći Svjetske banke za programe vezane uz obnovljive izvore energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙