FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski nuklearni pogoni u lošem stanju

MOSKVA, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Nuklearni pogoni ruske flote nasjeverozapadu Rusije u izrazito su lošem stanju pa nuklearne nesrećenisu isključene, doznaje se u petak iz izvješća međunarodnihstručnjaka.
MOSKVA, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Nuklearni pogoni ruske flote na sjeverozapadu Rusije u izrazito su lošem stanju pa nuklearne nesreće nisu isključene, doznaje se u petak iz izvješća međunarodnih stručnjaka.

"Neki su nuklearni pogoni u tako lošem stanju da ne možemo isključiti mogućnost nuklearnih nesreća", kazao je Mark Gerčikov, koordinator izvješća NNC-a (Nacionalna nuklearna korporacija, Velika Britanija i Kanada). NNC financira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u suradnji s ruskim ministarstvom za atomsku energiju.

U izvješću o Severodvinsku, na sjeverozapadu Rusije, posebice se upozorava na teško stanje u zaljevu Andrejev i selu Gremiha u blizini Murmanska, gdje "odlagališta nuklearnog goriva nisu zapečaćena", te je radioaktivno zagađenje višestruko povišeno iznad dozvoljene razine.

Također se upozorava na "učestalost određenih bolesti kod djece u Severodvinsku što se mora pomno ispitati".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙