FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anton Rill zamjenik ministra vanjskih poslova BiH

SARAJEVO,29. lipnja 2005.(Hina) - Zastupnički dom Parlamenta Bosne iHercegovine potvrdio je u srijedu imenovanje Antona Rilla zamjenikomministra vanjskih poslova BiH.
SARAJEVO,29. lipnja 2005.(Hina) - Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine potvrdio je u srijedu imenovanje Antona Rilla zamjenikom ministra vanjskih poslova BiH.

Anton Rill predložen je kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ), a na toj dužnosti naslijedio je Lidiju Topić, koja je nedavno imenovana veleposlanicom BiH pri Europskoj uniji u Bruxellesu.

Zastupnički dom prihvatio je i izvješće predsjedatelja Vijeća ministara BiH Adnana Terzića o stanju u državnoj vladi, koju potresa kriza zbog smjene ministra vanjskih poslova Mladena Ivanića te ostavke ministra transporta i komunikacija Branka Dokića, optuženog na sudu u Banjoj Luci za zloporabu službenog položaja i ovlasti.

Terzić je zastupnike izvijestio da će predstavnici vladajućih stranaka u BiH nastaviti pregovore ne bi li se riješila kriza.

Ivanić će, po njegovim rječima, i dalje obnašati dužnost ministra vanjskih poslova, no samo u tehničkom mandatu, dok se ne imenuje druga osoba.

Zastupnički je dom obvezao Terzića da što prije pronađe rješenje za krizu i konsolidira Vijeće ministara, no za to nije postavljen nikakav rok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙