FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HURIN i NUT traže da HRT uplati sredstva u Fond za poticanje pluralizma medija

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Državni tajnik Ministarstva kultureJadran Antolović danas je razgovarao s predstavnicima Hrvatske udrugeradija i novina (HURIN) i Nacionalne udruge televizija (NUT) ŽeljkomMatanićem i Denisom Mikulićem o obvezi HRT-a da od prikupljenihpristojba tri posto godišnje uplaćuje u Fond za poticanje pluralizma iraznovrsnosti medija, priopćilo je Ministarstvo kulture.
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Državni tajnik Ministarstva kulture Jadran Antolović danas je razgovarao s predstavnicima Hrvatske udruge radija i novina (HURIN) i Nacionalne udruge televizija (NUT) Željkom Matanićem i Denisom Mikulićem o obvezi HRT-a da od prikupljenih pristojba tri posto godišnje uplaćuje u Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti medija, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Predstavnici HURIN-a i NUT-a na tom su sastanku upozorili kako HRT neuplaćivanjem sredstava u Fond, koji djeluje na lokalnoj i regionalnoj razini, onemogućuju njegovo funkcioniranje.

Zbog toga izvanredne skupštine tih udruga traže od HRT-a da bez odgađanja uplati iznos od tri posto prikupljenih pristojba za razdoblje od 7. kolovoza 2003 do studenoga 2004., naglašava se u priopćenju.

HURIN i NUT traže od Vijeća za elektroničke medije da raspišu natječaj za sredstva iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija kako bi natječajni postupak počeo prije HRT-ove uplate.

Također traže od Programskoga vijeća HRT-a da utvrdi odgovornost za nepoštivanje zakona, a od mjerodavnoga ministarstva osiguranje njegove provedbe.

Od Hrvatskoga sabora udruge traže da od Programskoga vijeća zatraži osiguranje zakonitosti i utvrđivanje odgovornost zbog nepoštivanja dosadašnjih obveza.

U priopćenju se napominje kako je Ministarstvo kulture više puta pozivalo HRT da ispuni svoje obveze prema Fondu, koje za razdoblje od 2003. do 2004. iznose 29 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙