FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 10. lipnja

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 10. lipnja.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 10. lipnja.

ZAGREB - Zastupnici će u nastavku 14. sjednice Hrvatskog sabora raspravljati o Prijedlogu godišnjeg obračuna Državnog proračuna za 2004. koji iznosi 80,708 milijardi kuna ili 97,8 posto rebalansom planiranih prihoda za prošlu godinu. Prihodi od poslovanja iznose 80,464 milijardi kuna, a rashodi 83,204 milijarde kuna i uvećani su za 1,945 milijardi u odnosu na rebalansom utvrđeni plan lanjskog proračuna. Najveći dio tog uvećanja odnosi se na trošak restrukturiranja i modernizacije HŽ-a. Sabor bi trebao raspraviti i Godišnje izvješće Hrvatske narodne banke (HNB) za prošlu godinu te glasovati o ranije raspravljenim točkama i potom zaključiti 14. sjednicu koja je trajala četiri tjedna (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

FAŽANA - Sporazum o izgradnji nove opće bolnice u Puli potpisat će ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić i župan Istarske županije Ivan Jakovčić u Fažani, a potpisivanju će nazočiti i premijer Ivo Sanader (zgrada Općine Fažana, 9,35 sati).

ZAGREB - Sjednica Savjeta za nacionalne manjine u Vladi RH (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, 11 sati).

RIJEKA - Na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Primorsko-goranske županije trebao bi se potvrditi još jedan mandat dosadašnjem županu Zlatku Komadini (SDP) i dosadašnjem predsjedniku Županijske skupštine Marku Dumaniću (HNS) budući da je natpolovičnu većinu od 22, od ukupno 41 vijećničkog mjesta, na lokalnim izborima osvojila koalicija SDP-HNS-IDS-HSS -HSU-LS- ARS-SDA. Koalicija stranaka HDZ-HD-HKDU-DC je osvojila devet vijećničkih mjesta te koalicija PGS-HSLS-DSZ pet, dok će HSP imati tri vijećnika, a stranka Treći hrvatski blok Vladimira Bebića dva vijećnika (Županija Primorsko-goranska, dvorana Transadria, 10 sati).

KNIN - Održat će se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Knina. Od ukupno 17 vijećničkih mandata, SDSS je na loklanim izborima osvojio osam, HDZ šest, HB dva i HSP jedan. HDZ, HB i HSP su prošlog tjedna potpisali sporazum o suradnji i osigurali većinu u kninskom Gradskom vijeću. Takvo koaliranje naljutilo je SDSS, koji je zbog toga najavljivao mogućnost uskraćivanja koalicijske podrške HDZ-ovoj Vladi u Saboru. No nakon razgovora s premijerom Ivom Sanaderom u srijedu, potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je rekao da će ta stranka nakon formiranja lokalnih vlasti ocijeniti provedbu Izbornog i Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, a onda razgovarati o pitanjima suradnje s HDZ-om (Gradska vijećnica, 17 sati).

ZAGREB - Programsko vijeće HRT-a održat će sjednicu na kojoj će raspravljati o godišnjem izvješću ravnateljstva o poslovanju HRT-a u 2004. i prijedlogu izvješća Hrvatskom saboru o radu Vijeća, te dati mišljenje o prijedlogu programskog usmjerenja od srpnja do rujna 2005. (Dom HRT-a, Prisavlje 3, 10 sati).

KAŠTEL STARI - Skupština Sindikata novinara Hrvatske održat će se u Kaštel Starom, a na sjednici će, uz ostalo, biti riječi o kolektivnim pregovorima o nacionalnom kolektivnom ugovoru i spornim točkama vezanim uz to (Hotel Palace, 10 sati).

OSIJEK - Sastanak svih intendanata hrvatskih kazališta i konferencija za novinare na kojoj će biti potpisan prvi sporazum o suradnji hrvatskih narodnih kazališta (18 sati), a potom će biti izvedena drama "Cyrano de Bergerac" E. Rostanda u osječkom HNK (19,30 sati).

KRASNO - U Šumariji Krasno bit će obilježena 240. godišnjica osnivanja te šumarije, najstarije u Hrvatskoj, a Šumarski muzej Krasno otvorit će potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović (11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Tee Benčić Rimay "I bude šuma - mala studija o poeziji žena" u kojoj autorica predstavlja 15 etabliranih hrvatskih pjesnikinja bit će u Muzeju Mimara, (20 sati).

ZAGREB - Predstavljanje novog sveska Sabranih djela Marka Marulića "Latinski stihovi" bit će u Hrvatskom institutu za povijest (Opatička 10, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Dubravka Dadić

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙