FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca: Podupiremo ocjene dr. Hebranga o HRT-u

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Udruga hrvatskih liječnikadragovoljaca 1990./1991. izvijestila je danas kako u cijelostipodupire ocjene saborskog zastupnika prof. dr. Andrije Hebrangaizrečene u prošlotjednoj raspravi u Hrvatskom saboru o programu HRT-a,te u intervjuu jednom dnevnom listu.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990./1991. izvijestila je danas kako u cijelosti podupire ocjene saborskog zastupnika prof. dr. Andrije Hebranga izrečene u prošlotjednoj raspravi u Hrvatskom saboru o programu HRT-a, te u intervjuu jednom dnevnom listu.

"Dr. Hebrang rekao je da se u zadnjih nekoliko godina na HRT-u ne može vidjeti nijedna pozitivna emisija o Domovinskom ratu, kao ni o prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, što dokazuje da je program HRT-a izrazito ideološki obojen", navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990./1991. dr. Juraj Njavro.

U udruzi napominju kako u prilog takvoj ocjeni o HRT-u "idu, u zadnje vrijeme sve češće emisije iz nedavne jugo-prošlosti, s jakim nostalgičnim naglaskom".

Također ističu kako je dr. Hebrang "s pravom ustvrdio da se dokumentarna serija o Sanitetu u Domovinskom ratu ne prikazuje iz ideoloških razloga, a ne zbog nekvalitetno snimljene serije". O tom će se, najavljeno je, Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990./1991. još posebno očitovati.

Inače, ocjene dr. Andrije Hebranga da Hrvatska radiotelevizija (HRT) sve manje ispunjava javnu funkciju te da je informiranje politički i ideološki obojeno, HRT je prije nekoliko dana odbacio. HRT je također odbacio tvrdnju da se dokumentarna serija o Sanitetu u Domovinskom ratu ne prikazuje zbog ideoloških razloga, napomenuvši da "serija ima zanatskih i profesionalnih propusta", te da će se dijelovi za seriju dosnimiti, a serija emitirati na jesen.

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990./1991. reagirala je danas i na nedavnu izjavu predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić kako je (90-tih godina) "volja za mijenjanjem granica bila izražena kroz politiku Slobodana Miloševića, ali i Franje Tuđmana".

Udruga napominje kako predsjednik Mesić "najnovijom izjavom izjednačuje Slobodana Miloševića, agresora i vođu srbofašističkog četničkog napada na Republiku Hrvatsku i BiH s dr. Franjom Tuđmanom, čovjekom čiji je doprinos stvaranju suverene i slobodne Republike Hrvatske neprocjenjiv", čime, kako se tvrdi u priopćenju "uporno pokušava revidirati povijesne činjenice".

"Predsjednik Mesić je izjavio da je Hrvatska vojska pobjednik u Domovinskom ratu, što je točno i neizbrisiva istina, ali s druge strane se nikako ne sjeća koga je ta vojska porazila, pa ga podsjećamo da su to bile JNA, srbočetničke i crnogorske paravojne postrojbe", navodi u priopćenju predsjednik Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990./1991. dr. Juraj Njavro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙