FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turčinov: Rusija tajno kontrolira pošiljke plina iz Turkmenistana

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Čelnik ukrajinske obavještajneslužbe (SBU) Oleksander Turčinov optužio je Rusiju da tajno kontroliraizvoz prirodnog plina iz Turkmenistana u Ukrajinu, objavio je u utorakKyiv Post, ukrajinske novine na engleskom jeziku.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Čelnik ukrajinske obavještajne službe (SBU) Oleksander Turčinov optužio je Rusiju da tajno kontrolira izvoz prirodnog plina iz Turkmenistana u Ukrajinu, objavio je u utorak Kyiv Post, ukrajinske novine na engleskom jeziku.

Turčinov je ustvrdio da ruske tvrtke imaju gotovo potpunu kontrolu nad pošiljkama prirodnog plina, koje su prošle godine iznosile više od dvije milijarde dolara.

Taj posao službeno vodi ugledna austrijska tvrtka Raiffeisen Investment AG, jedna od najaktivnijih zapadnih igrača u energetici istočne Europe, kroz kompaniju RusUkrEnergo.

Tajne istrage SBU-a pošiljki RusUkrEnerga i bankovnih transfera pokazale su da je Raiffaisen bio samo fasada iza koje se skrivao ruski Gazprom.

Ako su točne, optužbe Turčinova vjerojatno će biti politička bomba u Ukrajini, čija se prozapadna vlada na sav glas hvalila s uvozom prirodnog plina iz Turkmenistana, nazvavši to odlučujućim korakom prema osiguravanju ukrajinske energetske neovisnosti od Rusije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙