FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijani "podmićuju" sinove da ostanu kod kuće do 30-tih

RIM, 28. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Više od 80 posto Talijana između18 i 30 godina još uvijek živi s roditeljima, a najnovije istraživanjepokazuje da je to stoga što ih majke i očevi "podmićuju".
RIM, 28. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Više od 80 posto Talijana između 18 i 30 godina još uvijek živi s roditeljima, a najnovije istraživanje pokazuje da je to stoga što ih majke i očevi "podmićuju".

Studijom je utvrđeno da su visoke najamnine stanova i nezaposlenost također među razlozima za tako velik broj "maminih sinova". Pa ipak, većina njih ostaje kod kuće jer su ih roditelji razmazili.

"Roditelji su spremni trgovati potrošnjom kako bi 'podmitili' djecu tako da im ponude veću potrošnju u zamjenu za ostanak kod kuće", kažu ekonomisti koji su proveli istraživanje.

Stručnjaci s Londonskog sveučilišta i Sveučilišta Berkeley u Kaliforniji ustanovili su da porast prihoda roditelja od 10 posto rezultira 10-postotnim povećanjem broja sinova koji žive s roditeljima.

To znači da što roditelji više zarađuju, odrasla djeca troše više novca što im daje razlog da ostanu kod kuće.

Studijom je utvrđeno da 82 posto Talijana u dobi između 18 i 30 godina još uvijek živi s roditeljima. U Sjedinjenim Državama to je slučaj s 43 posto mladih, dok se u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj taj postotak kreće između 45 i 53 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙