FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski inovatori osvojili odličja u Pittsburghu

ZAGREB, 12. lipnja 2005. (Hina) - Na svjetskoj izložbi inovacija inovih proizvoda u Pittsburghu, INPEX-u, hrvatski su inovatori ponovnoimali uspješan nastup i osvojili 17 odličja, od kojih sedam zlatnih,pet srebrnih i tri brončana te dvije posebne nagrade, priopćio je unedjelju Hrvatski savez inovatora.
ZAGREB, 12. lipnja 2005. (Hina) - Na svjetskoj izložbi inovacija i novih proizvoda u Pittsburghu, INPEX-u, hrvatski su inovatori ponovno imali uspješan nastup i osvojili 17 odličja, od kojih sedam zlatnih, pet srebrnih i tri brončana te dvije posebne nagrade, priopćio je u nedjelju Hrvatski savez inovatora.

Na izložbi, održanoj od 8. do 12. lipnja, na kojoj je bilo oko 2000 izložaka iz gotovo svih američkih saveznih država te 23 zemlje svijeta, nastupilo je 19 hrvatskih inovatora iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Požege, Opatije i Samobora.

Dvije zlatne medalje dobio je Zvonko Habuš za "postupak proizvodnje električne energije korištenjem otpadnih plinova koji nastaju pri ukrcaju nafte", a zlatna su odličja dobili i Zoran i Rudi Rudeš za "brocolin", Iris Vrus-Pervan za "set za precizno bojanje pramenova kose", Zvonimir Viduka za "brojač osovina", Ivica Pešut za "inteligentni američki nogomet" i Dražen Rzounek za "sistem za upravljanje vozilima za hendikepirane osobe". Srebrna su odličja osvojili Nikola Petković, Ante Kelava, Vladimir Leko, Nenad Matković i mladi inovator Tomislav Kerep, a brončana Boris Pervan, Stipan Orčić i Zdravko Wolf.

Posebnu nagradu Kalifornijskoga odvjetničkog ureda "Hansom" osvojio je Zvonimir Viduka, a Akademija znanosti i umjetnosti nagradila je Vladimira Leku posebnom nagradom.

Vrlo ozbiljne poslovne razgovore imali su višestruko nagrađeni Vladimir Leko u svezi s distribucijom svojih patentiranih ljekovitih proizvoda na bazi prirodnih sastojaka na američko tržište, te Zvonko Habuš i Iris Virus-Pervan u svezi s ustupanjem prava na svoje izume američkim partnerima, izvijestili su inovatori.

(Na slici predstavnici Hrvatskog saveza inovatora s predsjednikom Mesićem početkom svibnja u Zagrebu).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙