FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21.00 sat

ZAGREB, 12. lipnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 21.00 sat:
ZAGREB, 12. lipnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 21.00 sat:

NOVI VINODOLSKI - U Novi Vinodolski večeras su doputovala djeca iz Beslana u Sjevernoj Osetiji koja su u rujnu prošle godine bili taoci u stravičnome terorističkom napadu, kada je poginulo više od 300 ljudi, među kojima oko 180 djece. Pedesetero djece, pet pedagoga i liječnica boravit će tri tjedna u odmaralištu Hrvatskoga crvenog križa grada Zagreba u Novom Vinodolskom. Tijekom boravka u Hrvatskoj djeca iz Beslana imat će nekoliko nastupa sa školskim zborom u crikveničko-vinodolskom kraju.

ZAGREB - Pedesetak ruskih učenika iz škole u Beslanu, poprištu prošlogodišnjeg u krvi ugušenog terorističkog napada, doputovalo je danas u Zagreb na proputovanju na trotjedni odmor u Novi Vinodolski. "Mi smo vam otvorili svoje srce, veselite se u našoj domovini jer će ona sljedećih dvadesetak dana biti i vaša", kazala je zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić pozdravljajući male goste i njihove pratioce u VIP salonu Zračne luke. Zagrebačka gradonačelnica je među prvim političarima u svijetu nakon tragedije posjetila Beslan i ponudila odmor i rehabilitaciju djeci žrtvama tragedije.

ZAGREB / VINKOVCI - U Banovcima, selu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, danas poslije podne navodno je viđen muškarac za kojega se sumnja da je bio pripadnik Škorpiona, srpske specijalne jedinice koja je sudjelovala u brutalnim ubojstvima bošnjačkih civila u selu Trnovu 1995., objavila je danas poslije podne Hrvatska redakcija BBC-ja. "Te navode provjerava policija", izjavio je Hini u telefonskom razgovoru glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun. Dodao je da je riječ o muškarcu s hrvatskim državljanstvom i da je u tijeku provjera je li riječ o osobi koja je bila pripadnik Škorpiona, o osobi s istim imenom i prezimenom ili pak uopće nije riječ o osobi s tim imenom i prezimenom.

ZAGREB - Na svjetskoj izložbi inovacija i novih proizvoda u Pittsburghu, INPEX-u, hrvatski su inovatori ponovno imali uspješan nastup i osvojili 17 odličja, od kojih sedam zlatnih, pet srebrnih i tri brončana te dvije posebne nagrade, priopćio je danas Hrvatski savez inovatora. Na izložbi, održanoj od 8. do 12. lipnja, na kojoj je bilo oko 2000 izložaka iz gotovo svih američkih saveznih država te 23 zemlje svijeta, nastupilo je 19 hrvatskih inovatora iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Požege, Opatije i Samobora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙