FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu predstavljen hrvatski nastup na EXPO 2005.

ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski paviljon na Svjetskojizložbi EXPO 2005., koja je otvorena 25. ožujka u japanskoj pokrajiniAici, do sada je posjetilo 430 tisuća posjetitelja, a cijelu izložbuviše od devet milijuna, istaknuo je na današnjoj konferenciji zanovinare u Muzeju za umjetnost i obrt hrvatski povjerenik za EXPO Ivica Maričić.
ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski paviljon na Svjetskoj izložbi EXPO 2005., koja je otvorena 25. ožujka u japanskoj pokrajini Aici, do sada je posjetilo 430 tisuća posjetitelja, a cijelu izložbu više od devet milijuna, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare u Muzeju za umjetnost i obrt hrvatski povjerenik za EXPO Ivica Maričić.

"Mudrost prirode" tema je ovogodišnje Svjetske izložbe EXPO 2005., pa naši organizatori smatraju da je u hrvatskom paviljonu dobila pravu dimenziju, jer se naša koncepcija, zasnovana na ideji, planu i metafori solane, izvrsno uklapa u japansko poimanje prirode. Hrvatska se prezentacija odvija pod geslom "Kap vode, zrno soli" te je postigla pravi dojam i pun pogodak, istaknuo je Maričić.

Organizatori hrvatskog nastupa u Japanu, pod vodstvom Dalibora Martinisa, odlučili su dio tog ozračja pokazati u Muzeju za umjetnost i obrt projekcijama filma Vinka Brešana "Nad Hrvatskom", u trajanju od osam minuta, te izložbom fotografija o Japanu Damira Fabijanića koja se otvara večeras.

Brešanov film dio je hrvatske multimedijske prezentacije u našem paviljonu u Japanu. Snimljen je iz zraka i najbolji dojam ostavlja ako ga se gleda kako je zamišljeno, s galerije, pa je takvo gledanje organizirano i u Muzeju za umjetnost i obrt. Danas i sljedeća dva dana u predvorju Muzeja svakih će se pola sata prikazivati Brešanov film, a u poslijepodnevnim satima puštat će se zmajevi EXPO-a ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Hrvatska je dobila priznanje u sklopu nastupa u Japanu na natječaju "Global 100 Eco Tech award" za razvoj i promicanje jedinstvene i izvorne ekološke tehnologije. Nagrađena je Višnja McMaster iz Zagreba za izradu jestivog slatkog cvijeća, nazvanog slatki pušlek - Sweet Posy of Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙