FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi testni poziv u trećoj mobilnoj mreži Tele2

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Treći hrvatski operater mobilnetelefonije Tele2 pokrenuo je danas svoju mrežu (095) ostvarivši prvitestni poziv u Zagrebu, pri čemu je predsjednik Uprave Tele2 MatsTilly naglasio da će do 1. kolovoza ove godine u skladu s koncesijskimugovorom vlastitom mrežom pokriti 20 posto Hrvatske, a da će skomercijalnim radom početi na jesen.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Treći hrvatski operater mobilne telefonije Tele2 pokrenuo je danas svoju mrežu (095) ostvarivši prvi testni poziv u Zagrebu, pri čemu je predsjednik Uprave Tele2 Mats Tilly naglasio da će do 1. kolovoza ove godine u skladu s koncesijskim ugovorom vlastitom mrežom pokriti 20 posto Hrvatske, a da će s komercijalnim radom početi na jesen.

Prvi poziv u trećoj hrvatskoj mobilnoj mreži ostvario je na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkom sjedištu Tele2 predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić nazvavši Tillyja.

Izražavajući zadovoljstvo tim uspješnim prvim pozivom obojica su istaknuli da je to značajan korak u izlasku Tele2 na hrvatsko tržište, kojemu će kada počne komercijalno raditi, ponuditi niže cijene mobilnog telefoniranja od sadašnjih.

Prilikom potpisivanja koncesijskog ugovora u veljači ove godine iz Tele2 su najavili sniženje tih cijena i do 20 posto.

Govoreći o sniženju cijena Tilly je kazao da je to općenito strategija poslovanja Tele2 u sve 24 zemlje u kojima pruža usluge mobilne komunikacije te da nema razloga da tako ne bude i u Hrvatskoj, kao 25-oj zemlji u kojoj rade.

Dodao je i da korisnicima planiraju ponuditi raznovrsne i kvalitetne usluge, kao i da će u iduće tri godine vlastitom mrežom pokriti cijeli teritorij Hrvatske. Do tada će dio njihovih budućih korisnika, posebno izvan Zagreba, pozive ostvarivati preko mrežne infrastrukture VIPneta, temeljem ovoga mjeseca potpisanog komercijalnog ugovora o tzv. nacionalnom roamingu.

Do kraja ove godine imat će oko 50 zaposlenih, a u suradnji s partnerskom tvrtkom Transcom u kolovozu planiraju u Vukovaru, kako su i najavljivali, otvoriti korisnički (call) centar.

Za veljaču 2006. Tilly je najavio i početak rada njihove UMTS mreže (treće generacije mobilne telefonije), za što su također dobili koncesiju.

Na upit koliko su do sada investirali u pokretanje posla i mreže, Tilly je kazao da takve podatke ne daju, ali je dodao procjenu da će do 2010. u Hrvatskoj njihova investicija biti veća od milijardu kuna.

Todorić je pak u ime devet hrvatskih tvrtki, koje zajedno sa švedskim mobilnim operaterom Tele2 ulažu u treću hrvatsku mobilnu mrežu, dodao da je Hrvatska dobila još jednog 'perfektnog' investitora koji će unaprijediti telekomunikacijsku mrežu.

Osim Todorićeve Jamnice i švedskog Tele2 u konzorciju su tvrtke Dalekovod, FIMA holding, Croatia osiguranje, NEXE Grupa, Konstruktor inženjering, M San Grupa, Institut građevinarstva Hrvatske te Privredna banka Zagreb (PBZ).

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙