FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka AdriaCell o svojoj ponudi za 4. GSM operatera

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Tvrtka AdriaCell d.o.o., koja je uime sirijskog mobilnog operatera "Syratel Mobile Telecom", jedinadanas predala ponudu za četvrtog hrvatskog GSM operatera, u Hrvatskojplanira, ako dobije tu koncesiju, u idućih 18 mjeseci investirati 85milijuna eura, a do 2007. zaposliti više od 550 ljudi.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Tvrtka AdriaCell d.o.o., koja je u ime sirijskog mobilnog operatera "Syratel Mobile Telecom", jedina danas predala ponudu za četvrtog hrvatskog GSM operatera, u Hrvatskoj planira, ako dobije tu koncesiju, u idućih 18 mjeseci investirati 85 milijuna eura, a do 2007. zaposliti više od 550 ljudi.

Istaknuo je to predsjednik Uprave Syratela Nader Kalai na današnjoj konferenciji za novinare tvrtke AdriaCell, održanoj nakon otvaranja ponuda za četvrtu GSM koncesiju u Agenciji za telekomunikacije.

S obzirom na to da su jedini dostavili ponudu za tu koncesiju Kalai je kazao da su optimistični u vezi odluke Vijeća Agencije (koja će biti donesena 15. srpnja), kao i da su zadovoljni načinom i transparentnošću današnjeg postupka otvaranja ponuda.

Izrazio je i nadu da će njihova investicija biti fer tretirana, dodajući da u njoj osim Syratela sudjeluju njihovi partneri, investicijski fondovi "Translink" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i "Montec" iz Libanona.

Osim u mobilnu telefoniju u Siriji (gdje su jedan od dva operatera s 1,2 milijuna korisnika i 56 postotnim tržišnim udjelom) Syratel zajedno s navedenim fondovima ulaže i u turizam u sve tri navedene zemlje. Stoga im je želja, kazao je Kalai, ulagati i u hrvatski turizam, posebno u nove hotele u Zagrebu te na obali i otocima.

Među svojim budućim partnerima u Hrvatskoj Kalai je posebno istaknuo INA-u, s kojom već imaju potpisano pismo namjere o suradnji za četvrtu mobilnu mrežu.

S INA-om, kaže, već dobro surađuju i u Siriji, budući je INA 1998. dobila koncesiju za istraživanje nafte u toj zemlji. U Hrvatskoj su im za četvrtu mrežu posebno zanimljive, kako dodaje, INA-ine lokacije (benzinske crpke i drugo), kao i tornjevi tvrtke Odašiljači i veze (OiV), s kojom već pregovaraju.

Osim njih pregovaraju i sa HEP-om, dok su s Ericssonom Nikola Tesla i Siemensom Hrvatska već potpisali pismo namjere za dobavljanje telekomunikacijske opreme.

Direktor poslovanja i logistike Syratela i budući direktor zagrebačke tvrtke AdriaCell Robert Midani istaknuo je pak da će, ako dobiju koncesiju, korisnicima ponuditi visokokvalitetne usluge i jednostavne tarifne pakete. Dodao je i da će se potruditi u kratkom vremenu osvojiti 15 do 20 posto tržišnog udjela, pri čemu ih, kaže, ne brine što Hrvatska već ima tri mobilna operatera.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙