FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-Mobile i VIPnet spremni za roaming stranih turista u Hrvatskoj

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Dva hrvatska mobilna operatera,T-Mobile i VIPnet, i ove su godine za strane turiste koji će ljetujućiu Hrvatskoj 'gostovati' u njihovim mobilnim mrežama pripremili posebneusluge turističkih informacija putem mobilnih telefona, doznaje se iztih tvrtki.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Dva hrvatska mobilna operatera, T-Mobile i VIPnet, i ove su godine za strane turiste koji će ljetujući u Hrvatskoj 'gostovati' u njihovim mobilnim mrežama pripremili posebne usluge turističkih informacija putem mobilnih telefona, doznaje se iz tih tvrtki.

T-Mobile tako treću godinu za redom stranim turistima koji ljetne mjesece provode u Hrvatskoj uz osnovne turističke informacije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) nudi i brojne pogodnosti prigodom 'gostovanja' (roaminga) u njihovoj mreži.

Osnovne turističke informacije strani gosti u T-Mobile mreži mogu dobiti putem usluge "Tourist Mobile Info" (pozivom na broj 1555).

Usluga je dostupna 24 sata na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku, a putem nje stranci mogu dobiti sve relevantne turističke informacije (vremenska prognoza, red letenja aviona, trajekata, autobusa i vlakova, o smještaju, turističkim uredima, nacionalnim parkovima i restoranima, kulturnim, zabavnim i sportskim događanjima i drugo).

Novost u ponudi su informacije za nautičare koji pozivom na navedeni broj mogu doznati sve o vremenskim uvjetima na moru, radu marina i radionica za popravke i servisiranje.

Za korištenje pak GPRS roaminga nude uslugu "Home Short Code".

VIPnet pak gostujućim (roaming) korisnicima u njihovoj mreži do 31. kolovoza omogućuje besplatno slanje SMS poruka jedan sat dnevno, a zahvaljujući suradnji s Vodafoneom strani korisnici u Hrvatskoj u VIP centrima mogu nabaviti bonove stranih operatera te obnavljati svoje račune VIPme bonovima.

Osnovne turističke i druge informacije koje mogu koristiti stranim turistima, također u u suradnji s HTZ-om, nude 24 sata putem usluge "VIP.tourist info" (biranjem broja 7799) na tri strana jezika i hrvatskom.

Osim te nude i uslugu "Tourist guide" (turistički vodič, biranjem broja 7766) gdje su dostupne razne informacije vezane za kulturne znamenitosti i događanja u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Zadru, Rijeci, Puli, Poreču i Zagrebu.

Strani turisti koji će gostovati u njihovoj mreži također mogu koristiti njihovu UMTS mrežu odnosno EDGE tehnologiju, kojom se omogućuje višestruko brži prijenos podataka, audio i video zapisa, pretraživanje Interneta, pristup poslovnim aplikacijama i zabavnim sadržajima.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙