FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o nacionalnom roamingu VIPneta i Tele2

ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Mobilni operateri VIPnet i Tele2potpisali su danas partnerski trogodišnji ugovor o nacionalnomroamingu, kojim se omogućava spajanja budućih korisnika Tele2 namobilnu mrežu VIPneta.
ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Mobilni operateri VIPnet i Tele2 potpisali su danas partnerski trogodišnji ugovor o nacionalnom roamingu, kojim se omogućava spajanja budućih korisnika Tele2 na mobilnu mrežu VIPneta.

To ujedno znači i da će Tele2, kao novi, treći hrvatski operater mobilne telefonije, u početku svoga rada, kojeg najavljuje za kolovoz ove godine, u većem dijelu Hrvatske osim u Zagrebu, koristiti VIPnetovu mrežu i infrastrukturu za javne govorne usluge (razgovore) te slanje i primanje SMS poruka svojih korisnika.

Ugovor su na zajedničkoj konferenciji za novinare u sjedištu VIPneta potpisali predsjednica njegove Uprave Marie-Helene Magenschab i predsjednik Uprave Tele2 u Hrvatskoj Mats Tilly.

Magenschab je podsjetila i na njihovu prošloljetnu tužbu Ustavnom sudu kojom su tražili da se ukine zakonska obveza postojećim operaterima da novima omoguće nacionalni roaming. Od suda, kaže, do sada nisu dobili odgovor, ali VIPnet od takvog stava nije odustao te i dalje smatra da se o tome pojedini operateri trebaju komercijalno dogovoriti. Stoga su, kaže, zadovoljni što ih je Tele2 odabrao za partnera, s kojim su nacionalni roaming dogovorili po veleprodajnim cijenama.

Tilly iz Tele2 je naglasio da će im taj ugovor olakšati početak rada, kao i da korisnici pri nacionalnom roamingu neće osjetiti nikakvu razliku u odnosu na korištenje njihove vlastite infrastrukture. Dodao je da su o tome (neuspješno) pregovarali i sa T-Mobileom.

U vezi njihove mreže kazao je da su za sada pokrili Zagreb, a da će sukladno koncesijskom ugovoru u roku tri godine mrežu izgraditi i u ostalim dijelovima Hrvatske.

Nacionalni roaming je uzajamni korisnički pristup mobilnim mrežama drugih koncesionara u Hrvatskoj (ili prijenos poziva i podataka iz jedne u drugu mrežu), osiguravaju ga koncesionari sa znatnijom tržišnom snagom, što su u Hrvatskoj operateri VIPnet i T-Mobile.

Ti su koncesionari, po Pravilniku o koncesijama i dozvolama, obvezni osigurati nacionalni roaming novom koncesionaru u trajanju od najmanje tri godine od dana sklapanja ugovora o koncesiji novoga koncesionara.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙