FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12.30 sati

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izsvijeta do 12.30 sati:
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 12.30 sati:

MOSKVA - Sjeverna Koreja počela je s pripremama za novi krug pregovora o svojem nuklearnom programu koji se očekuju sredinom srpnja, objavio je u utorak Interfax pozivajući se na sjevernokorejski diplomatski izvor u Kini. Sjeverna Koreja suspendirala je u veljači sudjelovanje na šesterostranim pregovorima sa Seulom, Washingtonom, Pekingom, Moskvom i Tokijom, na koje je pristala u kolovozu 2003. godine.

BEJRUT - Nabih Berri, vođa prosirijski orijentiranog Pokreta Amal, izabran je u utorak za predsjednika libanonskog parlamenta na četvrti uzastopni mandat u trajanju od četiri godine. Berri je dobio 90 glasova od 128 zastupnika libanonskog parlamenta. Iako su nedavne parlamentarne izbore uvjerljivo dobile protusirijske snage, zastupnici zbog zakona o raspodjeli vlasti među glavnim vjerskim zajednicama nisu imali previše izbora nego ponovno izabrati Berrija za predsjednika parlamenta.

RIM - Poslije gotovo deset sati terora uhićenjem ubojice u malom mjestu Bogogno, pokraj Novare, gdje je 54-godišnji Angelo Sacco pucajući sa svoga prozora ubio tri i ranio devet osoba, završio se u noći na utorak događaj koji je uzbudio cijelu Italiju. U stan Angela Sacca upali su karabinjeri specijalci pošto je prethodno isključena struja u cijelom mjestu, koje je bilo u potpunom mraku, te ga uhitili. Kako je sam poslije uhićenja izjavio, pucao je puškom na svakoga koji se približavao jer su mu prema sudskoj odluci "htjeli oduzeti stan".

LONDON - Britanska špijunka Melita Norwood (87), koja je punih 40 godina špijunirala za sovjetski KGB, umrla je u svom domu u južnom Londonu, objavio je u utorak BBC. Vjeruje se da je Melita Norwood bila KGB-ova najdugovječnija špijunka u Britaniji. Njezina uloga u Hladnom ratu otkrivena je tek prije šest godina. Kao strastvena komunistkinja, Norwood je za Sovjete počela špijunirati poslije Drugog svjetskog rata. Radila je kao tajnica u britanskom savezu istraživača metala i u Moskvu dostavljala vitalne tajne o britanskom nuklearnom programu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙