FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen prvi svezak "Hrvatskoga obiteljskog leksikona"

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Prvi svezak "Hrvatskoga obiteljskogleksikona", priređivača Tomislava Ladana i njegovih pomoćnika VlaheBogišića i Zdenke Ožić, predstavljen je danas u Zagrebu.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Prvi svezak "Hrvatskoga obiteljskog leksikona", priređivača Tomislava Ladana i njegovih pomoćnika Vlahe Bogišića i Zdenke Ožić, predstavljen je danas u Zagrebu.

"Hrvatski obiteljski leksikon", u jedanaest svezaka, zajednički nakladnički pothvat Leksikografskoga zavoda "Miroslav Krleža" i Europapress holdinga, prodavat će se jedanput tjedno uz Jutarnji list.

Glavni ravnatelj LZ-a Tomislav Ladan je napomenuo kako je taj Leksikon sažetak pedesetogodišnjeg rada hrvatske leksikografije.

"U ovaj su Leksikon komprimirana tri naša leksikona, atlasi, enciklopedije", podsjetio je Ladan, dodavši kako Leksikon može "služiti kao mala enciklopedija, rječnik stranih riječi i hrvatska zamjembenica stranim riječima".

Osim Ladana na predstavljanju su govorili njegova pomoćnica Zdenka Ožić, direktor EPH-a Stipe Orešković i zamjenik glavnoga urednika Jutarnjeg lista Zoran Milinović.

Podsjetivši kako je rad na tom projektu počeo u kolovozu prošle godine, Zdenka Ožić je rekla kako su sada spremni "za tjedni ritam izlaženja".

Orešković je izjavio kako je njegova kuća iz dosadašnjih nakladničkih pothvata izvukla dobre poslovne rezultate.

Prvi svezak "Hrvatskoga obiteljskog leksikona" objavljen je u 120 tisuća primjeraka, a prvi broj bit će od sutra u prodaji.

Leksikon je početni i pouzdani vodič za najraznovrsnije obavijesti i znanja o prošlosti i sadašnjosti našega svijeta, napominju priređivači u predgovoru prvoga sveska, koji na 351 stranici obrađuje leksikografske natuknice od A do Boj.

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙