FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Zastupnice protiv seksističkih istupa

LJUBLJANA,23. lipnja 2005.(Hina) - Devet slovenskih parlamentarnihzastupnica iz nekoliko stranaka osudilo je seksistički istupzastupnika Pavela Rupara, koji je dvije kolegice uvrijedio rekavši daih treba poslati na ginekološki pregled kako bi se utvrdilo jesu limuškog ili ženskog spola.
LJUBLJANA,23. lipnja 2005.(Hina) - Devet slovenskih parlamentarnih zastupnica iz nekoliko stranaka osudilo je seksistički istup zastupnika Pavela Rupara, koji je dvije kolegice uvrijedio rekavši da ih treba poslati na ginekološki pregled kako bi se utvrdilo jesu li muškog ili ženskog spola.

"Takav nastup i govor mržnje sramote parlament i državu", ističu zastupnice u otvorenom pismu poslanom predsjedniku parlamenta Francu Cukjatiju, te traže da se ubuduće slični istupi osude i kazne, što je on propustio učiniti.

Zastupnik Slovenske demokratske stranke (SDS) Pavel Rupar rekao je prošlog tjedna u replici, iživciran zahtjevima dviju parlamentarki u raspravi o zakonu o istospolnim zajednicama, da bi ih trebalo poslati na ginekološki pregled "kako bi se vidjelo što imaju među nogama" kada tako brane prava homoseksualaca. One su naime tražile da se po zakonu istospolni partneri proglase jednakopravnim bračnim zajednicama.

Kroz izjavu zastupnika Rupara ogleda se, ističu zastupnice, i podcjenjivački društveni odnos prema ženama koje se bave politikom jer ih se tako želi diskreditirati i javno uvrijediti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙