FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija BiH i SFOR istražuju Lijanoviće

MOSTAR, 27. lipnja 2005. (Hina) - Federalna policija BiH zajedno seuropskim mirovnim snagama EUFOR-a u ranim je jutarnjim satima uponedjeljak uz upravnu zgradu Lijanovića u Širokome Brijegu, gdje jošprovodi istragu, pretresla i stan u Mostaru voditeljice pravnihposlova u Lijanovićima Zdenke Šimunović, potvrdili su za Hinupolicijski izvori. U međuvremenu je završio pretres stana voditeljicepravne službe Lijanovića, no nije poznato je li iznijet bilo kakavdokazni materijal. Zdenka Šimunović bila je u istrazi među devetosumnjičenih, no protiv nje nije podignuta optužnica.
MOSTAR, 27. lipnja 2005. (Hina) - Federalna policija BiH zajedno s europskim mirovnim snagama EUFOR-a u ranim je jutarnjim satima u ponedjeljak uz upravnu zgradu Lijanovića u Širokome Brijegu, gdje još provodi istragu, pretresla i stan u Mostaru voditeljice pravnih poslova u Lijanovićima Zdenke Šimunović, potvrdili su za Hinu policijski izvori. U međuvremenu je završio pretres stana voditeljice pravne službe Lijanovića, no nije poznato je li iznijet bilo kakav dokazni materijal. Zdenka Šimunović bila je u istrazi među devet osumnjičenih, no protiv nje nije podignuta optužnica.

Glasnogovornik Policije Federacije BiH Robert Cvrtak nije želio otkrivati pojedinosti potvrdivši da je akcija u tijeku.

"Djelatnici federalne policije po naredbi Suda BiH provode određene aktivnosti", rekao je telefonski za Hinu Cvrtak. Istodobno, u Uredu za informiranje državnoga Suda i Tužiteljstva nisu znali da je u tijeku akcija federalne policije u Širokom Brijegu.

Jutros nešto poslije šest sati zamaskirani policajci naoružani automatskim puškama upali su u poslovni kompleks Lijanovića. Od tada javnosti nije moguć pristup upravnoj zgradi.

Doznaje se kako je sudac za prethodno saslušanje u predmetu Lijanovići - Čović, Stephen D. Swanson 20. lipnja naložio provođenje akcije u kompleksu Lijanovića. U međuvremenu je pred Sudom BiH, 23. lipnja održana Statusna konferencija na kojoj je potvrđeno kako će se optužnica u tome predmetu pročitati u srijedu 29. lipnja dok će se sudski postupak nastaviti nakon godišnjih odmora u rujnu.

Lijanovići još uvijek nisu službeno komentirali upad u njihovu tvrtku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙