FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Okrugli stol o integraciji BiH u europske institucije

MOSTAR, 15. lipnja 2005. (Hina) - U Bosni i Hercegovini je političkavolja za integriranje u Europsku uniju samo deklarativne naravi,ocijenio je voditelj ureda za promociju europskih integracija pribosanskohercegovačkoj Direkciji za Europske integracije EmirHadžikadumić u srijedu na okruglom stolu u Mostaru posvećenomintegraciji Bosne i Hercegovine u Europske institucije.
MOSTAR, 15. lipnja 2005. (Hina) - U Bosni i Hercegovini je politička volja za integriranje u Europsku uniju samo deklarativne naravi, ocijenio je voditelj ureda za promociju europskih integracija pri bosanskohercegovačkoj Direkciji za Europske integracije Emir Hadžikadumić u srijedu na okruglom stolu u Mostaru posvećenom integraciji Bosne i Hercegovine u Europske institucije.

Hadžikadumić je kao primjer napora kroz koje prolazi jedna zemlja u približavanju Europskoj uniji istaknuo Hrvatsku rekavši kako Bosna i Hercegovina treba koristiti iskustva Republike Hrvatske na putu k europskim integracijama.

U diskusijama u kojima su sudjelovali istaknuti javni djelatnici iz Hercegovine, te dužnosnici bosanskohercegovačke Direkcije za europske integracije najčešće su se čula mišljenja kako je u BiH nužan konsenzus svih političkih snaga i stranaka za brže uključivanje Bosne i Hercegovine u Europsku uniju. Također su se čule i oštre kritike upućene sadašnjim vlastima nacionalnih stranaka u BiH kojima se zamjera da su nesposobne za ujedinjavanje Bosne i Hercegovine i njeno uključivanje u Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙