FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U subotu parlamentarni izbori u Bugarskoj

SOFIJA, 23. lipnja 2005. (Hina/da) - Oko 6,7 milijuna Bugara imat ćepravo glasa na općim izborima u subotu na kojima će birati 240zastupnika novog parlamenta koji će ih uvesti u EU početkom 2007.godine.
SOFIJA, 23. lipnja 2005. (Hina/da) - Oko 6,7 milijuna Bugara imat će pravo glasa na općim izborima u subotu na kojima će birati 240 zastupnika novog parlamenta koji će ih uvesti u EU početkom 2007. godine.

Prema ispitivanjima javnog mišljenja, 38 posto glasova dobila bi oporbena Bugarska socijalistička stranka (BSP) koja se razvila iz bivše komunističke stranke.

BSP se obvezala da će zadržati zemlju na putu prema članstvu EU, ali je obećala i dramatično poboljšanje životnih standarda. No, ne očekuje se da bi ta stranka mogla osvojiti natpolovičnu većinu pa će morati sklopiti koaliciju kako bi vodila zemlju. Vođa socijalističke stranke Sergej Staničev (39) mogao bi postati novi bugarski premijer ako njegova stranka pobijedi na izborima.

Na drugom mjestu u anketama je Nacionalni pokret aktualnog bugarskog premijera Simeona Sakskoburggotskog, koji je na vlasti od srpnja 2001. godine, s 22 posto glasova.

Ispitivanja javnog mišljenja pokazala su i da bi konzervativne stranke, kao i stranka etničkih Turaka, mogle prijeći prag od četiri posto potreban za ulazak u parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙