FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 27. lipnja

ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 27. lipnja.
ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 27. lipnja.

ZAGREB - Savska komisija, međunarodna organizacija za uređenje rijeke Save, održat će konstituirajuću sjednicu na kojoj će se izabrati predsjedavajući i donijeti pravni akti. Uvodno će govoriti ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Pravni temelj osnivanja Savske komisije je Okvirni sporazum o slivu rijeke Save koji su 29. prosinca 2003. godine u Kranjskoj Gori u Sloveniji potpisale 4 države - Hrvatska, Slovenija, BiH i Srbija i Crna Gora, a za sjedište Savske komisije određen je grad Zagreb. Cilj osnivanja ove međunarodne organizacije je uređenje rijeke Save za plovidbu i gospodarsko korištenje te zaštita od štetnog djelovanja voda i onečišćenja. Pokrovitelj Savske komisije su Pakt o stabilnosti za jugoistočnu Europu i OHR (10.00 sati, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Prisavlje 14 )

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb održat će tematsku sjednicu Gospodarskog vijeća na temu "Kako poslovati sa Turskom". O dosadašnjoj gospodarskoj suradnji i mogućnostima razvoja govorit će veleposlanica Republike Turske u Hrvatskoj Fatma Dicle Kopuz, a predviđeno je i predstavljanje gospodarskih potencijala Turske (11 sati, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Tematski broj časopisa Sociologija sela "Izazovi poljoprivrednog zadrugarstva" bit će predstavljen na konferenciji za novinare Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza (12 sati, Amruševa 8).

ZAGREB - Poslovodstvo informatička tvrtke Oracle Hrvatska na konferenciji za novinare osvrnut će se na dosadašnji rad i najaviti buduće projekte tvrtke. Bit će predstavljeni i novi članovi menadžmenta (11 sati, Budmanijeva 1/IV).

ZAGREB - Hrvatski su poduzetnici u prošloj godini ostvarili ukupne prihode u iznosu od 484,08 milijardi kuna, a najveće su prihode imali Ina, Hrvatska elektroprivreda (HEP), Konzum i Hrvatske telekomunikacije (T-HT), pokazuju podaci iz ukupno 68.981 izvješća poduzetnika iz Registra godišnjih financijskih izvješća, koje je objavila Financijska agencija (FINA). Ina je tako u prošloj godini ostvarila ukupne prihode u iznosu od 16,55 milijardi kuna, dok je HEP na drugom mjestu s 8,5 milijardi kuna, Konzum na trećem sa 7,5 milijardi kuna, a T-HT na četvrtom sa 7,16 milijardi kuna prihoda. Među prvih deset tvrtki po veličini prihoda nalaze se još i HŽ, HEP distribucija, T-mobile, Vipnet, Pliva te HEP proizvodnja. Ina se na listi najprofitabilnijih hrvatskih tvrtki u prošloj godini, s 1,22 milijarde kuna dobiti, nalazi na drugom mjestu, iza T-HT-a, koji je lani ostvario dobit od 1,7 milijardi kuna. Na trećem je mjestu T-mobile, čija je dobit iznosila 853,4 milijuna kuna, dok je četvrta Adris grupa, koja je poslovala s dobiti u iznosu od 771,16 milijuna kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙