FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 16. lipnja

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 16. lipnja:
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 16. lipnja:

ZAGREB - Udruga vinara, vinogradara i poduzetnika Hrvatske 'Vinum Croatica' i Gospodarsko interesno udruženje proizvođača grožđa i vina 'Croatia vino' organiziraju Sabor vinogradara i vinara Hrvatske. Cilj ovog skupa je napraviti svojevrsnu 'inventuru' stanja vinarstva i vinogradarstva u Hrvatskoj te odrediti puteve daljnjeg razvoja ove grane. U radu skupu sudjelovat će vinogradari i vinari te predstavnici svih institucija koje se bave ovom granom, a bit će riječi, među ostalim, o budućnosti hrvatskog vinogradarstva te položaju domaćih proizvođača grožđa i vina. (9,00 sati, Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49)

KRIŽEVCI - Gospodarske objekte u sastavu KTC robnog centra u Križevcima otvorit će ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković. Riječ je o 1.130 četvornih metara skladišnih kapaciteta, tri hladnjače s kontroliranom atmosferom (ULO hladnjače) veličine po 250 četvornih metara te 250 četvornih metara hladnjača za duboko zamrzavanje. Vrijednost ove investicije zajedno s opremom iznosi približno 30 milijuna kuna. (12,00 sati, KTC robni centar, Ul. N. Tesle 18)

ZAGREB - Varaždinska tvrtka Autobusni promet (AP) organizira konferenciju za novinare povodom kupnje većinskog paketa dionica zagrebačke tvrtke Croatia Bus, na kojoj će uz predstavnike ovih dviju prijevozničkih tvrtki sudjelovati i predstavnici sindikata te dio radnika Croatia Busa. (11,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Predstavnici tvrtke Air Logistics Croatia održat će konferenciju za novinare u povodu, kako oni ocjenjuju, brojnih nejasnoća vezanih za uspostavu hitne helikopterske medicinske službe u Hrvatskoj. Međunarodni poziv (natječaj) za dodjelu koncesije za pružanje usluga višenamjenske helikopterske službe na području Republike Hrvatske objavio je Hrvatski fond za privatizaciju 25. svibnja u ime Povjerenstva Vlade RH za organizaciju i koordinaciju tog projekta. Rok za predaju ponuda je do 24. lipnja. (Europski dom, Jurišićeva 1/1 u 13 sati).

ZAGREB - Kartičarska kuća Diners Club Adriatic predstavit će na konferenciji za novinare novosti iz svog poslovanja. (11,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Trend pada vrijednosti građevinskih radova koje hrvatske tvrtke izvode u inozemstvu, zabilježen prošle godine, još se naglašenije nastavlja u prvom ovogodišnjem tromjesečju. Hrvatske građevinske tvrtke u inozemstvu su u prvom kvartalu 2005. godini obavile radova u vrijednosti od 173,8 milijuna kuna, što je za 27,47 posto manja vrijednost nego u istom razdoblju u godini prije. Istodobno vrijednost ugovorenih radova domaćih građevinara za izvođenje na gradilištima u inozemstvu u prvom je ovogodišnjem tromjesečju iznosila 238,7 milijuna kuna. To je pak 29,7 posto manja vrijednost novih narudžaba u odnosu na isto razdoblje 2004. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Hrvatske su tvrtke u prvom ovogodišnjem kvartalu na radilištima u inozemstvu imale prosječno 2.051 radnika, koji su odradili ukupno 997 tisuća sati rada.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙