FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 23. lipnja

ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 23. lipnja.
ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 23. lipnja.

ZAGREB - Tvrtke To One i Erste Securities Zagreb predstavit će četvrto izdanje publikacije Javna dionička društva. Publikacija donosi 245 opisa kompanija s financijskim podacima i pregledom trgovanja dionicama. U publikaciji se daje i pregled svih tržišta dionica regije, od Slovenije do Makedonije. U okviru promocije bit će predstavljeni i rezultati ankete o primjeni načela korporativnog upravljanja, provedene među predstavnicima domaćeg financijskog sektora (10.30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Gospodarsko izaslanstvo iz Srbije i Crne Gore u sastavu kojega su čelni ljudi tamošnjeg Udruženja industrijalaca i poduzetnika i Izvršnog vijeća Autonomne pokrajine Vojvodine, posjetit će Zagrebački velesajam s čijim će poslovodstvom razgovarati o mogućnostima poslovne suradnje. (11 sati, Zagrebački velesajam - Salon Brač, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Na kraju svibnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 308.311 nezaposlenih, što je za 3,7 posto ili za 11.972 osobe manje u odnosu na prethodni mjesec, a za 3.113 osobe ili za 1 posto više nego u svibnju 2004. godine. Svibanj je treći mjesec zaredom da se bilježi smanjenje broja nezaposlenih na mjesečnoj razini, čemu su doprinjela i sezonska kretanja u zapošljavanju. Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj za svibanj ove godine, po prvim podacima Državnog zavoda za statistiku, iznosi 18,0 posto. Time se nastavlja smanjenje stope nezaposlenosti, budući je stopa registrirane nezaposlenosti za travanj iznosila 18,7 posto, a za ožujak ove godine 19,2 posto.

ZAGREB - Ukupna industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u svibnju je bila veća za 8,2 posto u usporedbi sa istim mjesecom prošle godine, što je najviša mjesečna stopa rasta industrijske proizvodnje ostvarena u dosadašnjem dijelu godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. To je pak utjecalo na povećanje kumulativne stope rasta u razdoblju od siječnja do svibnja 2005., tako da je industrijska proizvodnja u prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje porasla za 3,2 posto. Za prva četiri ovogodišnja mjeseca taj je rast iznosio 1,8 posto u usporedbi s istim razdobljem lani.

ZAGREB - Kupci automobila u Hrvatskoj najčešće izabiru mala ili srednje velika osobna vozila s motorima zapremine 1,1 do 1,5 litara i između 61 i 75 konjskih snaga, s benzinskim pogonom, a najzastupljenije boja je srebrna, pokazuje analiza specijalizirane agencije Promocija Plus. Ukupno je od početka godine do sredine lipnja prodano 32.326 automobila. Blizu polovine kupaca, njih 49,3 posto izabralo je automobile zapremine motora između 1,1 i 1,5 litara, a drugi značajni segment su oni čiji su motori između 1,6 i 2 litre. Takvih je od početka godine do 15. lipnja prodano 13.780 ili 42,6 posto. Za naše prilike, nije mali broj kupljenih novih putničkih automobila s motorima preko 3 tisuće "kubika", njih 266, a najviše ih je prodano u Zagreb u i okolici - 162.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙