FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za srijedu, 1. lipnja

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zasrijedu, 1. lipnja.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 1. lipnja.

ZAGREB - Pravni fakultet u Zagrebu i Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave organiziraju okrugli stol o zakonodavstvu javne nabave. Na skupu će se razgovarati o problematici javne nabave, a očekuju se i prijedlozi određenih riješenja iz tog područja. Sudionici će također imati priliku razmijeniti iskustva iz sudjelovanja u sustavu javne nabave Hrvatske (10 sati, Vijećnica Pravnog fakulteta, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) otvorit će se ponude za kupnju 91,87 posto dionica karlovačke mljekarske industrije KIM, za koje je oglašena početna cijena od 28,9 milijuna kuna. Riječ je o ponovljenom natječaju, objavljenom sredinom travnja ove godine, u kojem se, slijedom dogovora postignutog s predstavnicima tamošnjeg radničkog vijeća i sindikata, od ponuđača očekuje da svih 219 zaposlenika, od kojih je 184 stalno zaposleno, zadrži u roku od pet godina od sklapanja ugovora (14,00, HFP, I. Lučića 6).

ZAGREB - Središnja tema četvrtog Skupa poslovnog vodstva Hrvatske - Gospodarstvo za okoliš je uloga ekoefikasnosti u razvoju konkurentnosti domaćeg gospodarstva. Cilj skupa, čiji je organizator prehrambena industrija Kraš, je ukazati na činjenicu da je ekoefikasnost poznat i prihvaćen koncept i u hrvatskom gospodarstvu. Posebice je to značajno u kontekstu pridruživanja Hrvatske europskim integracijama u čijem je poslovanju upravo ekoefikasnost jedna od značajnih strateških odrednica politike za postizanje održivog industrijskog razvoja. Naime, tvrtke koje potiču razvoj suvremenih, ekodjelotvornih i konkurentnih tehnologija postaju i same konkurentne istovremeno podižući i nacionalnu konkurentnost na zahtjevnom globalnom tržištu (9,30 sati, Kraš, Ravnice 48).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca - Udruga tekstilne i kožne industrije na okruglom će stolu govoriti o djelovanju državnih institucija u legitimnim načinima zaštite domaćih tekstilnih proizvođača. Hrvatska je, kako su pojasnili, suočena s poplavom jeftine kineske tekstilne robe, sa prekomjernim uvozom te nelojalnom konkurencijom. Na skupu će se pokušati doći do odgovora što državne institucije moraju poduzeti kako bi zaštitile domaće tekstilne proizvođače (13,00 sati, HUP, Pavla Hatza 12).

ZAGREB - Prigodnim skupom obilježit će se početak rada Hrvatske akreditacijske agencije (HAA). Akreditacija ili vjerodajstvo je postupak vrednovanja stanovite institucije s kojim se potvrđuje da je stručno i tehnički osposobljena za rad u skladu s međunarodnim pravilima. Hrvatska tako prvi put stvara sustav tehničkog zakonodavstva sukladan europskoj i međunarodnoj praksi, a da bi se gospodarstvu, poljoprivredi, zdravstvu omogućilo međunarodno priznavanje rezultata ispitivanja, mjerenja, ovjeravanja ili certificiranja proizvoda, osoblja i jamstva kvalitete kao osnovne tržišne konkurentnosti. Također, hrvatskim se tvrtkama jamči priznavanje nacionalnih izvještaja o ispitivanju i certifikate o sukladnosti na tržištu EU (9,30 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Vukovarska 78).

ZAGREB - Predstavnici vinarskih udruga Croatia vino i Vinum Croaticum na konferenciji za novinare izvjestit će o daljnjim mjerama i akcijama vezanim za promjenu Zakona o sigurnosti prometa na cestama (0,00 promila) kao i svom zajedničkom djelovanju prema Vladi i resornim ministarstvima (13,00 sati, Croatia vino, Lj. Posavskog 48).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma na konferenciji za novinare najavit će predstojeće sajmove - 18. međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira Intergrafika i 22. međunarodni sajam ambalaže i tehnologije pakiranja Modernpak, koji će se održavati od 7. do 10. lipnja (11,00 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Tvrtka T- Com na konferenciji za novinare predstavit će novi koncept tarifnih paketa (11,00 sati, T-Com, Savska 32).

SPLIT - HVB Splitska banka i MasterCard na konferenciji za novinare predstavit će partnersku suradnju, odnosno pojedinosti vezane za uvođenje kartice MasterCard u poslovanje HVB Splitske banke. Također će biti riječi i o razvoju i trendovima kartičnog poslovanja u Hrvatskoj i Europi (14,00 sati, Hotel Park, Hatzov perivoj 3).

ZAGREB - Predstavnici Sveučilišnog računskog centra - Srce na konferenciji za novinare najavit će 27. međunarodnu konferenciju Information Technology Interfaces (ITI 2005) koja će se održavati od 20. do 23. lipnja u Cavtatu (11,00 sati, Srce, J. Marohnića bb).

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-607

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙