FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava-gospodarstvo-za četvrtak, 9. lipnja

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje začetvrtak, 9. lipnja.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 9. lipnja.

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika HUM-CROMA održat će Redovnu skupštinu i konferenciju "Korporacijsko upravljanje i profesionalni status uprave u poduzećima javnog sektora". Bit će predstavljeni i rezultati istraživanja vezano uz položaj i odnose nadzornih odbora i skupština društava u javnom sektoru, a očekuje se usvajanje Deklaracije o korporacijskom upravljanju i profesionalnom statusu uprava u poduzećima javnog sektora (9 sati).

Na kraju konferencije održat će se radni ručak na kojemu će sudjelovati predsjednik Republike Stjepan Mesić koji će, kako se najavljuje, iznijeti svoje poglede o ulozi menadžmenta i značaju javnog sektora za ukupni gospodarski razvoj Hrvatske (13,30 sati, nakon kojeg je za 15 sati predviđena izjava za medije, Four Points Panorama Hotel, Trg Krešimira Ćosića 9).

ZAGREB - Na okruglom stolu "Ovčarstvo i proizvodi" bit će predstavljeni programi usmjereni razvoju ovčarstva. Bit će riječi i o ekološkom ovčarstvu, proizvodnji autohtonih sireva te proizvoda od vune i kože ovaca. Cilj je potaknuti konkurentno ovčarstvo koje se zasniva na privatnom vlasništvu povezanom s trgovinom, prerađivačkom industrijom i turizmom (14 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78). Istog dana bit će dodijeljen prvi znak ekološkog proizvoda Hrvatske za janjeće meso.

ZAGREB - Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske održat će osnivačku skupštinu za koju je predviđen izbor vodećih tijela udruge, donošenje statuta i plana rada te financijskog plana (9 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2). Nakon toga bit će održana konstituirajuća sjednica Grupacije za interpretaciju kulturne baštine Hrvatske (10 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Operater u mobilnoj telefoniji T-Mobile predstavit će na konferenciji za novinare svoje nove usluge te dati svoj pogled na tržište mobilnih komunikacija (11 sati, Vukovarska 23).

ZAGREB - Britanska tvrtka First Croatia Properties Limited predstavit će na susretu s novinarima svoju namjeru ulaganja u komercijalne nekretnine u Hrvatskoj (9 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Od ukupnih 842,4 tisuće turista koji su posjetili Hrvatsku u prva četiri ovogodišnja mjeseca, 55,4 posto ili 466,6 tisuća ih je došlo individualno, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje 2 posto manje, dok je organizirano došlo 6 posto više turista odnosno njih 375,8 tisuća.

I individualni i turisti koji su došli organizirano, po podacima Državnog zavoda za statistiku, u četiri mjeseca ove godine ostvarili su po 3 posto manje noćenja nego lani. Pritom su turisti koji su došli organizirano ostvarili više noćenja, 56,5 posto od ukupnih 2,3 milijuna noćenja, odnosno 1,3 milijuna, dok je noćenja individualnih gostiju bilo 1,05 milijuna.

RIJEKA - Na području Primorsko-goranske županije krajem svibnja bilo je evidentirano 17.606 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na prethodni mjesec 5,7 posto manje, a u odnosu na isto razdoblje prošle godine 0,1 posto više nezaposlenih, podaci su riječke područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Udio nezaposlenih žena povećan je u svibnju s 63,7 posto na 64,6 posto od ukupna broja nezaposlenih.

Urednik: Darko Buković

tel: 01/ 4808 607

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙