FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade Grada Zagreba

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica VlastaPavić danas je u palači Dverce uručila najveće godišnje gradskopriznanje - Nagradu Grada Zagreba zaslužnim građanima iinstitucijama.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić danas je u palači Dverce uručila najveće godišnje gradsko priznanje - Nagradu Grada Zagreba zaslužnim građanima i institucijama.

Trinaest pojedinaca koji su svojim znanstvenim, kulturnim, gospodarskim i drugim radom doprinijeli razvoju grada dobili su priznanje i novčanu nagradu od 30 tisuća kuna, a priznanje je dodijeljeno i dvjema tvrtkama.

Čestitajući dobitnicima na njihovom osobitom uspjehu i zaslugama u radu Vlasta Pavić je kazala kako su oni i ove godine potvrdili veliki potencijal Grada Zagreba.

Nagradu je dobio predsjednik Zajednice saveza organizacija invalida Hrvatske Zorislav Bobuš za dugogodišnji rad i brojne aktivnosti u unapređenju kvalitete života osoba s invaliditetom, a profesor Ivo Goldstein za vrijedna znanstvena i historiografska djela o povijesti Hrvatske i Zagreba, posebice za knjigu "Židovi u Zagrebu 1918. -1941.".

Voditelju Centra za forenzičnu psihijatriju Psihijatrijske bolnice Vrapče Miroslavu Goreti nagrada je uručena za značajan doprinos unapređenju hrvatske forenzične psihijatrije.

Voditeljica laboratorija za fizikalno-organsku kemiju Instituta Ruđer Bošković Mirjana Eckert-Maksić nagrađena je za kontinuiranu produkciju svjetski prepoznatljivih znanstvenih rezultata u fizikalno-organskoj kemiji, a učiteljica i savjetnica hrvatskog jezika Zorica Klinžić za stručni pedagoški rad s mladima.

Violončelistica Monika Leskovar nagrađena je za poseban doprinos promicanju hrvatske glazbene kulture i Grada Zagreba u zemlji i svijetu te za koncerte sa Zagrebačkom filharmonijom.

Maestru Stjepanu Mihaljincu nagrada je uručena u povodu pedeset godina glazbenog djelovanja i iznimnog doprinosa na tom području. Posebno je istaknuto kako je prema izboru slušatelja radijskih postaja u konkurenciji pjesama o Zagrebu njegova skladba "Zadnji fijaker" proglašena pjesmom stoljeća.

Redatelj Arsen Antun Ostojić nagrađen je za film "Ta divna splitska noć", koji je dobio mnoga domaća i inozemna priznanja, a arhitekti Vinko Penezić i Krešimir Rogina za uspjehe u međunarodnim razmjerima i afirmaciju hrvatske arhitekture u teoriji i praksi.

Muzejska savjetnica Nada Premerl nagrađena je za poseban doprinos muzejskoj struci i popularizaciji kulturnog i povijesnog života Zagreba.

Književni prevodilac i književnik Josip Tabak priznanje je dobio za izniman prevodilački opus, a glumac Zlato Vitez za predstavu "Latinovitz".

Akademik Josip Tišljar nagrađen je za kapitalno djelo u području sedimentologije sintetizirano u knjigama "Sedimentologija karbonata i evaporita" i "Sedimentacija klastičnih i silicijskih taložina".

Priznanje Grada uručeno je tvrtki Ericsson Nikola Tesla d.d. u povodu 55. obljetnice rada, kao i za dugogodišnje pozitivne poslovne rezultate te veliko značenje i ugled u Hrvatskoj i svijetu. "Hoto grupa" - društvo s ograničenom odgovornošću za upravljane i savjetovanje dobilo je priznanje za jednu od vodećih uloga u hrvatskim poslovnim sustavima za zakup, izgradnju i prodaju poslovnih i stambenih prostora te ostvarenje niza značajnih projekta u Zagrebu i okolici.

U povodu obilježavanja Dana Grada zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić i njezini zamjenici Milan Bandić i Stipe Tojčić jutros su položili vijence kod križa u Aleji branitelja i kod Središnjeg križa na Mirogoju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙