FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet slovenskih ribarica ribarilo u hrvatskim teritorijalnim vodama

SAVUDRIJA, 24. lipnja 2005. (Hina) - Pet slovenskih ribarica ribariloje danas između 5,50 i 14,08 sati južnije od crte razgraničenja uSavudrijskoj vali, u hrvatskim teritorijalnim vodama, doznaje se odglasnogovornika Policijske uprave istarske Roberta Pavlekovića.
SAVUDRIJA, 24. lipnja 2005. (Hina) - Pet slovenskih ribarica ribarilo je danas između 5,50 i 14,08 sati južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali, u hrvatskim teritorijalnim vodama, doznaje se od glasnogovornika Policijske uprave istarske Roberta Pavlekovića.

Prva je slovenska ribarica, oznaka 33 PI, u hrvatske vode ušla rano jutros u 5,50 sati i ribarila je na 4,2 nautičke milje južnije od crte razgraničenja.

Druga slovenska ribarica, oznake 20 PI, i treća, oznake 18 PI, u hrvatske su vode ušle između 6,05 i 6,10 sati i ribarile su na pozicijama od 5,3 i 5,35 nautičkih milja južnije od sredine zaljeva.

Ribarice su, nakon obavljenog posla, hrvatske vode napustile i uputile se prema Sloveniji u 7,16 i 7,17 sati.

Hrvatska pomorska policija upozorila je slovenske ribare da se nalaze u hrvatskim vodama, te ih zamolila da ih napuste, što su oni i učinili, ali tek nakon izlovljavanja ribe, rekao je glasnogovornik PU istarske Pavleković.

Također je izvijestio da su još dvije slovenske ribarice izlovljavale ribu u hrvatskom dijelu Savudrijske vale rano poslijepodne između 13 i 14,08 sati, "ali se, zbog sumaglice, nije moglo utvrditi koliko su duboko bile u našim teritorijalnim vodama".

Potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin u izjavi Hini rekao je pak da su te dvije slovenske koćarice, a riječ je o koćaricama izolskog "Delamarisa" - Ribi 1 i Ribi 2, koćarile na udaljenosti od 0,5 nautičkih milja, odnosno svega 700 metara od savudrijske obale.

"Time ne samo da su ribarile u našem moru, već su prekršile i hrvatske zakone koji koćaricama zabranjuju koćarenje unutar jedne nautičke milje od obale", istaknuo je Latin, zaključivši kako se "Slovencima očigledno sve dopušta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙