FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku završen 52. Kup Hrvatskog športskog ribolovnog saveza

OSIJEK,19. lipnja 2005.(Hina) - Proglašenjem rezultata večeras je uOsijeku završen 52. Kup Hrvatskog športskog ribolovnog saveza u lovuribe udicom na plovak, na kojem je u protekla dva dana sudjelovalo 42ekipe s oko 200-tinjak najboljih športskih ribiča iz cijele Hrvatske.
OSIJEK,19. lipnja 2005.(Hina) - Proglašenjem rezultata večeras je u Osijeku završen 52. Kup Hrvatskog športskog ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak, na kojem je u protekla dva dana sudjelovalo 42 ekipe s oko 200-tinjak najboljih športskih ribiča iz cijele Hrvatske.

Za grad i županiju ovo je natjecanje od velike važnosti jer upravo su na ovim prostorima najbogatije ribolovne vode i veliko je zanimanje za športski ribolov, kazao je Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo. Dodao je kako će "županija ove godine osigurati dio sredstava za poribljavanje i podržavati razvoj športskog ribolova kao najmasovnijeg oblika rekreativnog športa".

Posljednje tako veliko natjecanje u Osijeku je održano prije 70 godina i "nama je velika čast što smo domaćini ovog hrvatskog športsko ribolovnog kupa", rekao je predsjednik ŠRD "Drava" Osijek Zvonimir Budimac.

Predsjednik Športsko ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije Miroslav Sikora podsjetio je da u Županiji ima oko osam tisuća športskih ribiča "a najveća briga svih nas je očuvanje naših voda i ribljeg fonda za budućnost".

Predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever, istaknuo je "kako su protekla dva dana bila u znaku ne samo športskog ribolova već druženja onih koji vole prirodu".

Prvo mjesto u ukupnom ekipnom plasmanu pripalo je ekipi "Trnje" iz Zagreba, u ukupnom pojedinačnom plasmanu seniorki prvo je mjesto osvojila Marija Turković "Trnje" Zagreb.

Od seniora prvo je mjesto osvojio Petar Petrović "Klen" Nova Gradiška. U kategoriji seniora ukupni ekipni plasman osvojila je ekipa "Bjelka-Gme"Sunja, u kategoriji juniora u pojedinačnom plasmanu prvi je Zoran Vlahović "Jezera" Bedekovčina, a u ekipnom kategoriji juniora prva je ekpa "Trnje Jagi Sensas" Zagreb. Prve juniorke u ekipnom plasmanu su iz ekipe"Česma- Inerland" Bjelovar, a u pojedinačnom plasmanu najbolja juniorka je Ines Kovačević "Česma-Interland" Bjelovar.

Organizator kupa je Hrvatski športski ribolovni savez, pokrovitelj grad Osijek i Osječko-baranjska županija a domaćin osječko Športsko ribolovno društvo "Drava".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙