FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski eurozastupnik Kacin o hrvatskoj uredbi o 'crnom čarteru'

LJUBLJANA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Slovenski zastupnik u Europskomparlamentu Jelko Kacin izjavio je da je hrvatski zakon koji se odnosina onemogućavanje 'crnog čartera' u njenim teritorijalnim vodamaneprihvatljiv jer je diskriminirajući i odnosi se samo na stranejahte, jedrilice i brodove, najviše iz europskih zemalja, a ne i nahrvatske.
LJUBLJANA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je da je hrvatski zakon koji se odnosi na onemogućavanje 'crnog čartera' u njenim teritorijalnim vodama neprihvatljiv jer je diskriminirajući i odnosi se samo na strane jahte, jedrilice i brodove, najviše iz europskih zemalja, a ne i na hrvatske.

Novi propisi ograničavaju broj putnika na plovilima, što posebno smeta vlasnicima iz Austrije, Njemačke, Slovenije i Italije, naveo je Kacin u ponedjeljak pred odborom za promet i turizam Europskog parlamenta.

Po tim hrvatskim propisima, vlasnik stranog plovila čim uplovi u hrvatske vode obvezan je dobiti vinjetu, te pritom priložiti popis osoba koje će biti na jahti dok teče jednogodišnja valjanost vinjete. U suprotnom, ako se utvrdi da je na plovilu osoba koja nije na popisu ili popisa nema, odnosno nije valjano ovjeren vinjetom, vlasnik može biti kažnjen novčanom kaznom ali čak i oduzimanjem plovila.

Riječ je, tvrdi Kacin, o diskriminatornoj praksi, a može se čak dogoditi da je vlasnik broda kažnjen za višak putnika koji su članovi njegove obitelji.

Kacin je u utorak u izjavi za javnost, koju prenosi STA, naveo da se "institucije Europske unije moraju pozabaviti diskriminatornom praksom koja se primjenjuje u hrvatskom Jadranu", posebno zbog toga što je Hrvatska kandidatkinja za ulazak u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙