FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje za ratni zločin na Ovčari: Radak odbio svjedočiti u postupku protiv 16 suoptuženih

BEOGRAD, 26. svibnja 2005. (Hina) - Saša Radak zvani "Cetinje",posljednji optuženi za ratni zločin na Ovčari, kojem će zasebnosuđenje početi 1. lipnja, u četvrtak pred Specijalnim sudom za ratnezločine u Beogradu nije želio svjedočiti u postupku koji se već vodiprotiv 16 optuženih za isti zločin.
BEOGRAD, 26. svibnja 2005. (Hina) - Saša Radak zvani "Cetinje", posljednji optuženi za ratni zločin na Ovčari, kojem će zasebno suđenje početi 1. lipnja, u četvrtak pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu nije želio svjedočiti u postupku koji se već vodi protiv 16 optuženih za isti zločin.

"S obzirom na to da sam ja i okrivljen za isto djelo, a da sam u pritvoru dobio ogroman materijal, u ovom postupku mogu svjedočiti nakon što iznesem obranu u postupku koji se vodi protiv mene", kazao je Radak, koji je uhićen 20. ožujka ove godine u Budvi, nakon čega je polovinom travnja protiv njega podignuta i optužnica.

Vijeće Specijalnog suda za ratne zločine zasad nije prihvatilo prijedlog Specijalnog tužiteljstva da postupak protiv Radaka pripoji postupku koji se od ožujka prošle godine vodi protiv 16 optuženih pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne jedinice "Leva supoderica", koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja.

Sudsko vijeće ponovo je pozvalo svjedoka Iliju Dujakovića, koji je već ranije svjedočio, s obzirom da je Vojno-sigurnosna agencija Vojske Srbije i Crne Gore dostavila podatke da 1991. godine nije on već njegov brat služio vojni rok u Gardijskoj brigadi tadašnje JNA. Svjedok je, međutim, sudu predočio vojnu knjižicu, kojom je potvrdio da se doista te godine nalazio na odsluženju vojnog roka, te da je krajem 1991. godine bio u Vukovaru s tom jedinicom.

Na Specijalnom sudu se, inače, u četvrtak nije pojavila svjedokinja Radojka Vučković iz Vukovara. Hrvatski organi su obavijestili sud da nju, kao i svjedoke Vilema Karlovića i Petra Janjića, za koje je najavljeno da će svjedočiti u petak, nadležni nisu našli na adresama koje je dostavio Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu.

Suđenje se nastavlja u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙