FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠRD "Drava" mogući domaćin svjetskog natjecanja u ribolovu

OSIJEK, 24. lipnja 2005.(Hina) - Svjetski ribolovni savez sa sjedištemu talijanskom gradu Pisi prihvatila je kandidaturu osječkogaŠportsko-ribolovnog kluba "Drava" za domaćinsvo 26. svjetskog klupskognatjecanja u ribolovu na rijeci Dravi sljedeće godine, izvijestio jedanas dopredsjednik Hrvatskog ribolovnog saveza i član SRS-a DamirTretinjak.
OSIJEK, 24. lipnja 2005.(Hina) - Svjetski ribolovni savez sa sjedištem u talijanskom gradu Pisi prihvatila je kandidaturu osječkoga Športsko-ribolovnog kluba "Drava" za domaćinsvo 26. svjetskog klupskog natjecanja u ribolovu na rijeci Dravi sljedeće godine, izvijestio je danas dopredsjednik Hrvatskog ribolovnog saveza i član SRS-a Damir Tretinjak.

Za 20-ak dana u Osijek dolazi predsjednik SRS-a Ugo Claudio Matteoli sa suradnicima ispitati teren i tehničke uvjete za održavanje svjetskog prvenstva u ribolovu na slatkim vodama. Pri tome je posebno važan smještaj, što Osijek i ima jer je nedavno otvoren hotel s četiri zvjezdice koji može ugostiti oko 400 najboljih svjetskih športskih ribiča, istaknuo je u priopćenju Tretinjak.

Dopredsjednik HRS-a također je napomenuo kako "Osijek, osim rijeke Drave, ima i sve ostale uvjete za održavanje tako važna skupa, to više što je u Osijeku tradicija orgniziranog ribolova duža od 80 godina".

Tretinjak je posebno važnim ocijenio što je "kandidatura prihvaćena", dodavši kako sada "grad Osijek i Osječko-baranjska županija te HRS i Hrvatski olimpijski odbor trebaju to poduprijeti", ali, dodao je, "konačnu odluku donosi osobno predsjednik SRS-a".

Inače, na sinoćnjem sastanku u Savezu športskih ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije s predstavnicima grada Osijeka i Županije istaknuto je kako će sve strukture vlasti intenzivno raditi na stvaranju uvjeta za održavanje svjetskog prvenstva u ribolovu u Osijeku.

Župan Krešimir Bubalo sinoć je naglasio kako se "očekuje dogovor s Hrvatskim vodama o uređenju obale rijeke Drave i ostalim nužnim zahvatima".

Potporu je dao i Željko Širić, glavni tajnik Zajednice športskih udruga grada Osijeka i član HOO-a, istaknuvši kako će "HOO-u predočiti sve preduvjete koje Osijek i ŠRD 'Drava' imaju kako bi dobili svjetsko ribolovno prvenstvo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙