FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ston: Ugovor s uzgajivačima školjaka i ribe

STON/DUBROVNIK, 24. lipnja 2005. (Hina) - Državni tajnik za more BrankoBačić potpisao je danas u Stonu ugovore o koncesiji pomorskog dobra suzgajivačima školjaka i ribe u Malostonskom zaljevu i Malom moru.
STON/DUBROVNIK, 24. lipnja 2005. (Hina) - Državni tajnik za more Branko Bačić potpisao je danas u Stonu ugovore o koncesiji pomorskog dobra s uzgajivačima školjaka i ribe u Malostonskom zaljevu i Malom moru.

Ugovori su potpisani s uzgajivačima koji su i do sada imali uredne koncesije i lokacijske dozvole za postavljanje uzgojnih naprava.

Tako je obuhvaćeno 117 polja za uzgoj ribe i školjaka, odnosno 95 ovlaštenika koji su posjedovali koncesije što im ih je dodijelila Dubrovačko-neretvanska županija po prijašnjim propisima.

"Činjenica je da je taj posao trajao šest godina i da smo tek danas potpisali ugovore sa 117 uzgajivača, ali to nisu svi, jer u idućem postupku to pitanje treba riješiti s još 31 uzgajivačem", kazao je državni tajnik za more Branko Bačić.

Predsjednik Ceha za ribarstvo i marikulturu Niko Pavlović kazao je kako očekuje da će se uskoro riješiti i pitanje opskrbnog centra za školjke, jer je to osnovni infrastrukturni objekt putem kojeg se može obavljati promet školjaka.

Državni tajnik potvrdio je kako Ministarstvo podupire taj projekt te kako će u njegovoj provedbi pomoći općinama Stonu i Dubrovačkom primorju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙