FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još nisu poznati uzroci onečišćenja Neretve

DUBROVNIK, 16. lipnja 2005. (Hina) - Uzroci onečišćenja rijeke Neretve,primijećena jučer, zbog čega voda trenutačno nije za piće i zbog čegaje uginula jegulja i riba, još nisu poznati, doznaje se u Zavodu zajavno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
DUBROVNIK, 16. lipnja 2005. (Hina) - Uzroci onečišćenja rijeke Neretve, primijećena jučer, zbog čega voda trenutačno nije za piće i zbog čega je uginula jegulja i riba, još nisu poznati, doznaje se u Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Iako mjesno pučanstvo nagađa da je moguća nečistoća nastala u susjednoj Bosni i Hercegovini zbog uporabe različitih kemijskih pripravaka na tamošnjim poljima, to se još ne može potvrditi.

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo od jučer uzimaju uzorke vode za kemijsku i mikrobnu analizu u vodovodnim sustavima Pruda, Vida, Kule Norinske i Opuzena, koji se opskrbljuju iz izvora u Prudu, blizu granice s BiH.

Budući da, po najnovijem izvješću Zavoda, voda nije za piće, mora se prokuhavati sve dok se ne utvrdi njezina zdravstvena ispravnost.

Sutra se pak očekuju rezultati jučerašnje mikrobne analize.

Rezultate iščekuju i neretvanski ribari, koji od jučer u vršama nalaze uginulu jegulju i ribu.

Činjenica da uginula riba nije plutala na površini rijeke, nego je tonula upućuje na onečišćenje toka Neretve u blizini mjesta Pruda i Vida, procjenjuju ribari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙