FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Kosor posjetila Obrtničku zadrugu branitelja "Kašina"

ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor,posjetila je danas Obrtničku zadrugu branitelja "Kašina" u Kašini.
ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor, posjetila je danas Obrtničku zadrugu branitelja "Kašina" u Kašini.

Članovi zadruge upoznali su potpredsjednicu Kosor s dosadašnjim radom zadruge koja se bavi graditeljstvom, poljoprivrednom proizvodnjom, proizvodnjom vina, uzgojem gljiva i prepelica, dok je u planu i uzgoj puževa, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Zadruga "Kašina" osnovana je u rujnu 2004. godine i trenutačno ima 16 razvojačenih hrvatskih branitelja, a postoji interes i za priključivanjem novih zadrugara.

U sklopu Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u 2004. godini zadruga je dobila financijsku potporu Ministarstva u iznosu od 150.000 kuna.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo radi postignutih rezultata zadruge "Kašina", i općenito razvoja zadrugarstva kod razvojačenih hrvatskih branitelja, ističući kako su dosadašnji uspješni primjeri i potpora budućem razvoju takve vrste poduzetništva.

Izražavajući punu potporu Vlade i Ministarstva razvoju zadrugarstva, najavile je - zbog iznimne uspješnosti - i neke novine u idućoj proračunskoj godini.

Podsjećajući kako je Ministarstvo u prošloj godini dalo potpore u pojedinačnom iznosu od 150.000 kuna za 10 novosnovanih zadruga, također je najavila posjet tim zadrugama, kao i drugim novosnovanim zadrugama branitelja.

Potpredsjednica Kosor dosad je posjetila još i zadruge branitelja u Bjelovaru, Vladislavcima i Metkoviću, a također je najavila i skori posjet dvjema zadrugama u Šibensko-kninskoj županiji i zadruzi u Međimurskoj županiji.

Po završetku sastanka potpredsjednica Kosor obišla je i obiteljska gospodarstva trojice zadrugara koji se bave uzgojem gljiva, jagoda i prepelica, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙