FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ranko Marijan odustao od kandidature

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Sudac Vrhovnog suda Ranko Marijan jeu petak izjavio Hini da je odustao od kandidature za predsjednika togasuda, jer oko njegovog imenovanja nije postignuta suglasnost svihsaborskih klubova zastupnika.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Sudac Vrhovnog suda Ranko Marijan je u petak izjavio Hini da je odustao od kandidature za predsjednika toga suda, jer oko njegovog imenovanja nije postignuta suglasnost svih saborskih klubova zastupnika.

"Već jučer sam nakon saborske rasprave u kojoj su neki klubovi zastupnika najavili da će biti suzdržani uputio pismo predsjedniku Stjepanu Mesiću u kojemu ga obavještavam da odustajem od kandidature za predsjednika Vrhovnog suda", kazao je Marijan.

Dodao je da se u pismu predsjedniku Mesiću zahvalio na povjerenju te da je o svemu obavijestio i predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.

Kao razlog odustajanja od kandidature Marijan je naveo izostanak suglasnosti svih parlamentarnih stranaka oko imenovanja, što je bio njegov uvjet.

"Iz jučerašnje rasprave u Saboru bilo je vidljivo da se neće postići opća suglasnost, pa sam odustao od kandidature", kazao je Marijan, čiju su kandidaturu jednoglasno podržali Opća sjednica Vrhovnog suda i saborski Odbor za pravosuđe.

Suzdržanost oko njegovog imenovanja u sabornici jučer su, pak, iskazali klubovi HSP-a i IDS-a te neki nezavisni zastupnici, a kao argumente naveli su neke sumnje da je Marijan sudjelovao u političkim procesima.

Najviši sud u zemlji tako će i dalje biti bez predsjednika. Naime, u svibnju je istekao četverogodišnji mandat Ivici Crniću kojega je predsjednik Mesić htio ponovno predložiti, ali Crnić na to nije pristao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙