FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ranko Marijan odustao od kandidature za predsjednika Vrhovnog suda

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Ranko Marijan odustao je odkandidature za predsjednika Vrhovnog suda jer oko njegovog imenovanjanije postignuta suglasnost svih saborskih klubova zastupnika.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Ranko Marijan odustao je od kandidature za predsjednika Vrhovnog suda jer oko njegovog imenovanja nije postignuta suglasnost svih saborskih klubova zastupnika.

"Već jučer sam nakon saborske rasprave u kojoj su neki klubovi zastupnika najavili da će biti suzdržani uputio pismo predsjedniku Stjepanu Mesiću u kojemu ga obavještavam da odustajem od kandidature za predsjednika Vrhovnog suda", kazao je Hini sudac Vrhovnog suda Ranko Marijan. Dodao je da se u pismu predsjedniku Mesiću zahvalio na povjerenju te da je o svemu obavijestio i predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.

Kao razlog odustajanja od kandidature Marijan je naveo izostanak suglasnosti svih parlamentarnih stranaka oko imenovanja, što je bio njegov uvjet.

"Iz jučerašnje rasprave u Saboru bilo je vidljivo da se neće postići opća suglasnost, pa sam odustao od kandidature", kazao je Marijan, čiju su kandidaturu jednoglasno podržali Opća sjednica Vrhovnog suda i saborski Odbor za pravosuđe.

Suzdržanost oko njegovog imenovanja u sabornici jučer su, pak, iskazali klubovi HSP-a i IDS-a te neki nezavisni zastupnici, a kao argumente naveli su neke sumnje da je Marijan sudjelovao u političkim procesima.

Najviši sud u zemlji tako će i dalje biti bez predsjednika. Naime, u svibnju je istekao četverogodišnji mandat Ivici Crniću kojega je predsjednik Mesić htio ponovno predložiti, ali Crnić na to nije pristao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙