FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Hrvatska i dalje bez predsjednika Vrhovnog suda

ZAGREB,10. lipnja 2005.(Hina) - Hrvatska i dalje nema predsjednikaVrhovnog suda jer je kandidat za tu dužnost Ranko Marijan povukaosvoju kandidaturu, pa Hrvatski sabor o njoj danas nije ni glasovao.
ZAGREB,10. lipnja 2005.(Hina) - Hrvatska i dalje nema predsjednika Vrhovnog suda jer je kandidat za tu dužnost Ranko Marijan povukao svoju kandidaturu, pa Hrvatski sabor o njoj danas nije ni glasovao.

Predsjednik države, koji je predložio Marijanovo imenovanje, povukao je svoj prijedlog, izvjestio je zastupnike predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Šeks je podsjetio da je Marijan uvjetno prihvatio izbor, tražeći da ga se za predsjednika Vrhovnog suda imenuje konsenzusom, a kako mu to nitko nije mogao osigurati, Marijan je izvjestio predsjednika države da odustaje od kandidature.

O tome, dakle, nećemo glasovati, rekao je Šeks.

Ranko Marijan izjavio je danas Hini da je već jučer obavijestio predsjednika Stjepana Mesića kako odustaje od kandidature jer oko njegovog imenovanja nije postignuta suglasnost svih saborskih klubova zastupnika.

Suzdržanost oko njegovog imenovanja jučer su, naime, iskazali klubovi HSP-a i IDS-a te neki nezavisni zastupnici, a kao argumente naveli su sumnje da je Marijan sudjelovao u nekim političkim procesima.

Najviši sud u zemlji nema predsjednika od sredine svibnja kada je istekao četverogodišnji mandat Ivici Crniću kojega je predsjednik Mesić htio ponovno predložiti, ali Crnić na to nije pristao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙